Yük trenine bombalı saldırı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da terör örgütü mensupları tarafından yük trenini hedef alan bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yük treninin geçişi esnasında meydana gelen patlamada bir vagon hasar alırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Sivas'tan Erzurum istikametine gitmekte olan yük trenine, saat 03. 00 sıralarında Erzincan Kemah ilçesi yakınlarında terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Sivas'tan Erzurum'a seramik yükü taşıyan Makinist Recep Kamer yönetiminde ki 44314 sefer sayılı yük treni, Erzincan-Kemah demiryolunun 40. kilometresi Mermerli Köyü yakınlarında raylara döşenen A-4 tipi patlayıcı maddenin patlaması sonucu, bir vagonunda hasar meydana geldi.

Bir lokomotif ve 25 vagondan oluşan yük treninde bulunan 5 personel ise saldırıyı yara almadan atlattı.

Yük treninin geçtiği esnada meydana gelen patlamada, orta sıradaki seramik yüklü vagonun alt kısmında, kapılarında ve makaslarında hasar oluştu. Patlamanın etkisi ile raylarda da hafif şekilde hasar meydana geldi.

Yapılan çalışmaların ardından yük treni Erzincan Tren Garına gelirken, hasarlı vagon Erzincan'da bırakıldıktan sonra seramik yüklü 44314 sefer sayılı yük treni Erzurum'a hareket etti.

Ayrıca meydana gelen patlamanın etkisi ile oluşan hasar sebebiyle, Ankara'dan Kars istikametine gitmekte olan Erzurum Ekspresi ve yolcuları ise yaklaşık 3 saat Kemah Tren Garında bekletildikten sonra, yolun ulaşıma açılması ile birlikte yollarına devam etti.

Gerçekleştirilen bombalı saldırının muhtamelen PKK saldırısı olduğunu açıklayan Erzincan Valisi Ali Güngör, trene yönelik olarak yapılan saldırının gece saat 03. 00 sıralarında meydana geldiğini, patlamanın etkisi ile tek vagonda hasar oluştuğunu belirtti. Patlamanın etkisiyle raylarda da ufak çapta hasarın meydana geldiğini ve yapılan çalışmalar ile tren yolunun ulaşıma açıldığını vurgulayan Vali Güngör, kaçak teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber