Times: Erdoğan tehdit etti

Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

The Times, Erdoğan'ın Kuzey Irak'a asker gönderme tehdidinde bulunduğunu yazdı.

The Times, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'a asker gönderme tehdidinde bulunarak yeni bir cephe olasılığını ortaya koyduğunu yazdı.

Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonu, Batılı basını meşgul etmeyi sürdürüyor. İngiliz The Times gazetesi, 'Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a asker göndermekle tehdit ettiğinde yeni bir cephe olasılığını ortaya koydu' yorumunu yaptı.

The Times gazetesi, ABD Başkanı George W. Bush'un Washington'un Irak politikasına ilişkin konşmasını değerlendirdiği haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarına da dikkat çekti. Gazete şunları yazdı:

'Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güneyine yönelik akınlar için Kuzey Irak'taki üsleri kullanan ayrılıkçı Kürt asilerine saldırmak üzere Kuzey Irak'a asker göndermekle tehdit ettiğinde yeni bir çatışma cephesi olasılığını ortaya koydu.'

Başbakan Erdoğan'ın 'gereken adımları atmada tereddüt göstermeyeceğiz' yönündeki sözlerine de işaret eden gazete, 'Sayın Erdoğan, bu değerlendirmeleri bir seçim kampanyası ortasında yapmış ise de bir NATO müttefikinden geldiği için Irak sorununun daha geniş bir bölgeye yayılabileceği kaygılarına vurgu yaptı' diye yazdı.

Gazete, Erdoğan'ın açıklamalarının Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, sınıra 140 bin Türk askerinin yığıldığı iddiasının ardından yapıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber