Erdoğan'dan Arcayürek'e tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal Türk televizyon kanalında yayınlanan "Politika Durağı" adlı programda"kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla gazeteci Cüneyt Arcayürek ve televizyon kanalı aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kanal Türk televizyon kanalında, 10 Haziran 2007 tarihinde yayınlanan "Politika Durağı" adlı programda, Arcayürek'in, "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde; şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tahkir ve tezyif edici beyanlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde bulunduğu" iddia edildi.

Dilekçede, Arcayürek'in, söz konusu programda, "Bunların hiçbir şeyine inanmıyorum ben hiçbir şeyine. Yani ne söylediklerine, ne adımattıklarına, ne yapacaklarını söylediklerine hiçbir şey, hepsi yalanbunların. Bunların içleri de yalan, dışları da yalan. Yalanc ıbunlar. . . " şeklinde ifadeler kullandığı aktarıldı.

Arcayürek'in, söz konusu programdaki ifadelerinin, siyasi eleştirisınırlarını aştığı ve gerçek dışı olduğu savunulan dilekçede,Erdoğan'ın, söz konusu ifadelerle küçük düşürülerek, halkın kin venefretine maruz bırakılmak istendiği öne sürüldü.

Dilekçede, "Davalıların, eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görevsınırlarını aştığı, Erdoğan'ın kişilik haklarına ve değerlerine karşıağır saldırıda bulunduğu açıkça ortadadır" denildi.

Söz konusu ifadelerle Erdoğan'ın "kişilik haklarının ağır biçimde saldırıya uğradığı" savunulan dilekçede, Kanal Türk televizyon kanalı vegazeteci Arcayürek'ten, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber