Müfettişlerden de kayıt parası istediler

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kontrol için okula giden iki müfettişten kayıt parası istendiğini İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer açıkladı

İstanbul ıl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, kayıt parası konusunda bir komisyon kurduklarını belirterek, vatandaşların her türlü şikayetlerini buraya yapabileceklerini söyledi. İlköğretim okulu kayıtlarının 1 Haziranda başladığını belirten Özer ''Kayıt parası, karne parası, diploma parası konusunda gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Büyükçekmece ve Kadıköy ilçelerinde gerçekleşen iki olaya müfettişlerimiz el koydu" dedi ve şöyle devam etti:

30 KİŞİLİK SINIFLAR

Kadıköy Reşat Nuri Güntekin ılköğretim Okulu'nda şikayet üzerine soruşturma başlatan müfettişler, öğrenci velisi olarak okula gittiklerinde onlardan da 2 bin lira istendi. Soruşturma neticesinde Okul Müdürü Haydar Albayrak'a görevden el çektirildi.'

30 KİŞİLİK SINIFLAR

İstanbul'da eğitim için en uygun 30 kişilik sınıflar elde edebilmek için 400 yeni okula ihtiyaç bulunduğunu bildiren Ata Özer, 2 milyon 250 bin öğrencinin eğitim gördüğü İstanbul'da, 2 bin 592 okul bulunduğunu belirterek, ''En önemli problemlerimizden biri dersliklerdeki öğrenci mevcudunun çok olmasıdır. Bu yıl 125 yeni okulun inşaatı tamamlanacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber