Baykal:15 bin Öğretmen sürgün edildi

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakan'ı Hüseyin Çelik, bir günde 15 bin öğretmenin görev yerini değiştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kolundaki saat tam 60 bin dolar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine ve partisine yönelik suçlamalarına yanıt verirken iki önemli iddiada bulundu. Başbakan'ın kolunda 60 bin dolar değerinde saat taşıdığını savunan Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de bir günde 15 bin öğretmenin yerini değiştirdiğini söyledi.

Baykal, ATV'de yayınlanan ?Siyaset Meydanı? programında gazeteci Ali Kırca'nın, ?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sizin için ?iktidarı istemez keyfine düşkündür' sözlerine yanıtınızı açar mısınız?? sorusu üzerine Başbakan Erdoğan ile dolaylı yoldan diyalog kuruyor olmaktan rahatsızlık duyduğunu vurguladı. Dünyanın tüm demokratik ülkelerinde genel başkanların seçim öncesinde karşılıklı bir araya geldiklerini ve tartıştıklarını kaydeden Baykal, Erdoğan'ın bu tartışmadan kaçtığını savundu.

?Sosyetik özenti'

?Başbakan olmak istemez, ehlikeyftir demiş. Kendisinde, benim niyetimi söyleme hakkını nereden buluyor? diyen Baykal, ehlikeyf insanların zevklerine sahip olmadığını kaydederek şöyle konuştu:

?Benim tek mutluluğum, ailem, torunlarım, eşim, aile ortamımız. En büyük mutluluğu orada buluyorum. Son zamanlarda onu da yapamıyorum tabii. İçkim yok, sigaram yok, kumarım yok, gece hayatım yok, sosyetik özentilerim yok, kolumda 15 bin dolarlık saatim yok, marka tutkum yok. Ehlikeyflerin böyle merakları, zevkleri olur değil mi? Bir gün kayak merkezinde tatil yapmadım eşimle. Bir gün bir 5 yıldızlı otelde hafta sonunu geçirelim diyemedik.

32 yıl aynı evde kaldım ben. Emlak Kredi'den 50 bin lira kredi ile satın aldığımız evde 32 yıl yaşadım. Sabahları çıkar yürüyüşümü yaparım, gazetemi kendim alırım, parasını kendim öderim. Partiden gazete servisi yapılmaz bize. Alışverişimizi kendimiz yaparız. Yani ehlikeyf Deniz Baykal'ın hayat tarzı budur.?

Bu arada Baykal, ?Arada bir uyarı aldım onu paylaşmak istiyorum. Çok fazla bilgim olmadığı için yanlışlık yaptığım anlaşılıyor. Sözünü ettiğimiz saat Frank Müller'dir en düşüğünün fiyat 60 bin dolardı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber