Eğitim Sen: Müfettiş yardımcılığı sınavı şaibeli

Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı müfettiş yardımcılığı sınavında yüksek puan alanların mülakatta elendiğini, düşük puan alanların ise sınavı kazandığını ileri sürerek, sınavın şaibeli olduğunu belirtti.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 Nisan 2007'de yaptığı müfettiş yardımcılığı yazılı sınavında 419 öğretmenin başarılı 91 öğretmenin ise başarısız olduğunu bildirdi. Başarılı olanlardan 21 kişinin 80 üzeri puan almasına karşın mülakatta kaybettirildiğini iddia eden Şimşek, ?Sınav sonuçları göstermektedir ki, düşük puanlı ama torpilli olanlar kazandırılmış, yüksek puan alan ve yeterince torpil bulamayanlar elenmiştir. Bu durum mülakatın, diğer mülakatlarda olduğu gibi tamamen siyasi tutumlar ve yönlendirmelerle yapıladığı yönündeki düşüncemizi kuvvetlendirmektedir. Nitekim mülakat komisyonunun subjektif kararıyla kaybettiğini düşünen adaylar sendikamıza başvurarak kendilerine haksızlık yapıldığını ifade etmişlerdir? dedi.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığının daha önceki uygulamalarını da göz önünde bulundurarak, bu sınavın şaibeli olduğunu söyledi.

YASAL İTİRAZ YAPILAMIYOR

Sözlü sınavlarda her adaya sorulacak soru ya da soruların nasıl belirlendiğinin açık olmadığını ifade eden Şimşek açıklamasında, ?Sorulan sorular ile alınan yanıtların neler olduğunun ses ve görüntü kayıt araçlarıyla ya da ilgili adayın da imzasını içerecek tutanaklarla belgelendirilmesini sağlayacak önlemler alınmadığı için yasal itirazlar yapılamamaktadır? görüşünü belirtti.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle son 4,5 yılda ortaya koyduğu pratikle, ?en güvenilmez bakanlık? haline geldiğini ileri sürerek, yapılan atamaların ve sınavların şaibeli olarak yapıldığı ve yandaş sendika üyelerinin kayrıldığı yönünde kamuoyunda geniş bir yargı oluştuğunu ifade etti.

KAZANANLAR HANGİ SENDİKAYA ÜYE?

Şimşek açıklamasında şöyle dedi:

?Milli Eğitim Bakanlığı, eğer yaptığı sınavın şaibeli olmadığını, tüm adaylara tarafsız yaklaştığını düşünüyorsa, sınavı kazananlar ile kaybedenlerin, hangi sendikalara üye olduğunu açıklamalıdır. Aksi taktirde benzer pek çok uygulamada olduğu gibi, müfettiş yardımcılığı sınavında da yaşanan olumsuz uygulamalar Bakanlığın peşini bırakmayacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber