Baykal: 650 daireli bakan çocuğu!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP önemli bir dosya açıklamaya hazırlanıyor. "Bir bakanın çocuğunun 650 daire varmış..."

DERYA SAZAK'ın izlenimleri;

Munzur Nehri üzerinden Tunceli'ye iniyoruz. Dağların arasında yemyeşil bir cennet.

Yaşar Kemal'in ünlü romanı aklımıza geliyor: "Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana"

CHP lideri Deniz Baykal'ın mitingini izlemek üzere Tunceli'deyiz.

Elazığ'a kadar uçak, oradan helikopterle Tunceli Atatürk Stadyumu'na iniş. Seçim otobüsünde Edip Akbayram'ın şarkısı çalıyor:

"Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler..."

Tunceli girişindeki kavşakta bir tabela:

"Gülümseyin. Tunceli'de emniyettesiniz"

Son aylarda PKK eylemlerinin yoğunlaştığı yerlerin başında geliyor Tunceli çevresi.

Pülümür'deki karakol baskını, mayın tuzakları, geceleri yol kesmeler.

Karayolları güvenlikli değil.

1990'lara dönüş havası gözlemleniyor.

CHP lideri Deniz Baykal'ın Tunceli'ye gelme isteği de bu yüzden. Halka moral vermek... Terörün, bu bölgenin yazgısı olmadığını anlatabilmek. CHP'nin iktidara gelmesi halinde "barış ve huzur"u sağlamak için yapabileceklerini vatandaşlarla paylaşmak. Keban Barajı Gölü üzerinde, dağların arasında helikopterle uçarken konuşuyoruz.

PKK'nın yeniden güçlenmesinde Kuzey Irak etkisi üzerinde duruyor Baykal, "Biz gelirsek Kuzey Irak bağlantısını mutlaka keseceğiz" diyor.

Kışla meydanında Tuncelilere seslenirken, "İnancı, kökeni, kimliği ne olursa olsun herkesin barış içerisinde, kardeşçe yaşayabileceği" bir Türkiye sözü veriyor.

Meydanda bir pankart asılı.

CHP'nin bu seçim kampanyasında en vurucu silahı olan yolsuzluklar konusunda Başbakan'ın oğlunun "gemi işi"ni yansıtan karikatür. (Bilal 1 Gemisi'nin dev posteri) asılmış meydana, altında "Ülkemizi soydurmayacağız" yazılı.

CHP lideri Deniz Baykal kürsüden 200 kadar milletvekili, bakan ve Başbakan hakkındaki dava dosyaları nedeniyle dokunulmazlıkları mutlaka kaldıracaklarını söylüyor. "15 gün sonra CHP iktidar, o zaman bunların cakasını bozacağız. Marş marş doğru mahkemeye diyeceğiz" şeklinde konuşuyor.

CHP yakında önemli bir dosya daha açıklamaya hazırlanıyor. "Bir bakanın çocuğu üzerinde 650 daire varmış." Genç yaşta gemi sahibi olanlar gibi, 650 daireli bakan çocuğunun bu imkânı nasıl sağladığı araştırılıyor.

Uçakta Baykal'a Tayyip Erdoğan'ın "70 yaş" sataşmasını soruyoruz. "Benim yaş kompleksim yok. Başbakan seçimi kaybedeceğini anladığı için paniğe kapıldı, dedikodu yapıyor. Bu kızgınlık ve hırçınlık onun işareti."

Tunceli'de iki milletvekilliği için CHP ve bağımsızlar yarışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber