Trakya Birlik eski Başkanı'nın maaşı 17 bin YTL'den fazlaymış!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Birlik eski Genel Müdürü ve MHP Edirne 1. sıra milletvekili adayı Cemalettin Uslu'nun 17 bin YTL olan eski maaşı tartışma konusu oldu.

İlgili Haberler

Erdoğan: Doğruysa felaket; birlik başkanının maaşı 17 milyar lira

Uslu'nun maaşı, AK Parti'nin Edirne mitingine katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan dile getirmişti. Erdoğan, "Doğruysa felaket, birlik başkanının maaşı 17 milyar lira olmaz." demişti. Çiftçinin mallarını alan birliğin başkanının 17 milyar maaş almasını sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Bir birlik var. Sizin ürünlerinizi alan, sizin birliğiniz. Yönetim kurulu kararıyla 17 milyar aylık maaşı. Doğruysa bu bir felaket. Ben bir Başbakan olarak tüm harcırahlarımla 8 -9 milyar maaş alıyorum. Beyefendi 17 milyar alıyor. Benim milletvekilimin cebine giren para 6,5 milyar."şeklinde konuşmuştu.

"RAKAM ÇOK YÜKSEK"

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ise, Uslu'nun maaşının dudak uçuklatacak cinsten olduğunu söyledi.

Söz konusu maaşı Cumhurbaşkanı'nın dahi alamadığını söyleyen Yorulmaz, şunları söyledi: "Telaffuz edilen rakam çok yüksek bir rakam. Çiftçinin malları ile ayakta duran bir kurumun genel müdürünün o kadar maaş alması etik olarak da doğru değil. Haksız yere o kadar maaş verdilerse bunun mutlaka hesabı sorulması gerekiyor."

"USLU'NUN MAAŞI 17 MİLYARDAN DAHA FAZLAYDI"

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ise, eski genel müdür Cemalettin Uslu'nun maaşının 17 bin YTL'den daha fazla olduğunu söyledi.

Şu anki Genel Müdür İsa Gökçe'nin ikramiyelerle birlikte toplam 8 bin YTL maaş aldığını ifade eden Sezen, "Ben bin 988 YTL maaş alıyorum. Maaşlar Birlik Genel Kurulu kararı ile belirlenir. Cemalettin Bey Genel Müdür iken ben yönetim kurulu üyesiydim." şeklinde konuştu.

Cemalettin Uslu'nun yönetim kurulu kararı ile görevden alındığı zaman maaşının 17 bin YTL olduğunu öğrendiğini vurgulayan Sezen, "Biz yönetim kurulu kararı ile Uslu'yu görevden aldık. O zamana kadar maaşının ne kadar olduğunu bilmiyordum. Genel kurullarda Uslu'nun maaşı çok kısık bir sesle okunuyordu. Ben herkese şu an aldığım maaş bordomu gösterebilirim." ifadesini kullandı.

"KALİTELİ ADAM OLDUĞUM İÇİN BANA O MAAŞI VERDİLER"

Trakya Birlik eski Genel Müdürü Cemalettin Uslu ise, Genel Müdürlük maaşının 17 bin YTL olduğunu doğrularken, "Şu anki Genel Müdürün 6 bin YTL maaş aldığını duydum. Demek ki ben kaliteli bir adammışım ki bana o kadar maaşı layık görmüşler." dedi.

Maaşının Trakya Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlendiğini ifade eden Uslu, "Ben seçilmiş biri değildim. Benim atamam bakanlık tarafından yapıldı. Ben kaliteli adam olduğum için Yönetim Kurulu bana o kadar maaşı layık görmüş." şeklinde konuştu.

Erdoğan: Doğruysa felaket; birlik başkanının maaşı 17 milyar lira

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin kalesi Edirne'de Deniz Baykal'ı topa tuttu. Başbakan, 'kriz uzmanı' olarak nitelediği Baykal'ın seçim vaatlerini eleştirirken, "Senin işin neye benzer biliyor musun, eşeğin gözüne yeşil gözlük takıp samanı 'yeşil çimen' diye yedirmeye benzer." dedi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, 45. mitingini ?CHP'nin kalesi' olarak nitelendirilen Edirne'de yaptı. Edirnelilerin ilgisi Erdoğan'ı memnun etti.

Başbakan, maaş tartışması da başlattı: "Bir birlik var. Sizin ürünlerinizi alan, sizin birliğiniz. Ama bana bir rapor geldi. Yönetim kurulu kararıyla 17 milyar aylık maaşı. Doğruysa bu felaket. Ben bir başbakan olarak tüm harcırahlarımla 8-9 milyar maaş alıyorum. Beyefendi 17 milyar alıyor. Benim milletvekilimin cebine giren para 6,5 milyar."

Erdoğan, dün Edirne ve Tekirdağ'da halka hitap etti. Edirne Selimiye Meydanı'nı dolduran Edirneliler, Başbakan Erdoğan'ın özellikle tarımla ilgili vereceği mesajları merakla bekledi. AK Parti'nin tek Edirne milletvekili olan Prof. Necdet Budak'ın tarım bakanı olması istendi. Erdoğan, CHP lideri Baykal'a, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a yüklendi. Baykal'ı 'iftira ve kriz uzmanı', Bahçeli'yi kavga uzmanı olarak niteledi. Erdoğan'ın konuşmaları sık sık alkışlandı. Sevdikleri kişilere enişte diye hitap eden Edirneliler, Trakya şivesiyle Erdoğan'a, "Elal olsun sana enişte" diye bağırdı. 3 Kasım'da yanlış hesap yapanların Edirne'den döndüğünü vurgulayan Erdoğan, "22 Temmuz'da bir daha karşınıza çıkamayacak şekilde onları geri döndürmelisiniz." diye seslendi. Hükümetinin 4,5 yıllık icraatlarını anlatarak, "Yani benim Edirneli kardeşim şu Baykal'a niçin oy versin ki. Zaten bu millet sana başbakanlık falan vermez, onu unut. CHP'ye oy vermeyi düşünen Edirneli kardeşim başını iki elinin arasına alıp düşünmeyecek misin yahu. Baykal ülke yönetmeyi bilmez." diye konuştu. Erdoğan, seçimlere 3 gün kala çok önemli açıklamalar yapacağını söyleyen Genç Parti lideri Uzan'a da cevap verdi. Kardeşi Hakan Uzan ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını açıklayacağını ileri süren Cem Uzan'ın anlatacak hiçbir şeyi olmadığını savundu. Uzan'ı "Deveyi hamuduyla götüren mirasyedi" olarak niteledi ve şöyle devam etti: "Kardeşinin yalanlarını mı anlatacaksın. Hangi belgeyle neyi konuşacaksın? Türkiye Cumhuriyeti başbakanı yalan söylüyor senin kardeşin doğruyu söylüyor öyle mi? Kimse bunu yutmaz. Bir kere kardeşini görüşmeye ben çağırmadım. Başbakan çağırmaz. Sen kaç kere Türkiye Cumhuriyeti başbakanından randevu talep ettin, alabildin mi? Alamadın. Kardeşin de ÇEAŞ ile Kepez'de yapacaklarımızı duyunca randevu talep etti." Erdoğan, Tekirdağ'da da Devlet Bahçeli'ye, "Şu anda hangi görevlere soyunduğunu biliyorum. Demokrasi içerisinde ne yapacaksan yap." diye seslendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber