Milli Eğitim Bakanlığı, TTNet ve Microsoft'tan öğrencilere e-posta adresi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TTNet ve Microsoft'un, 2007-2008 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında ilköğretim okullarının dört ve beşinci sınıflarında okuyan yaklaşık 2,5 milyon öğrenciye e-posta adresi vermek için bir proje başlattığı bildirildi.

TTNet'ten konuya ilişkin yazılı açıklamada, Türkiye'de 16 milyonun üstünde kullanıcıya ulaşan internetin toplumun geneline yayılmasını amaçlayan projeyle, birkaç yıl içinde 10 milyondan fazla öğrenciye sağlam ve güvenli birer e-posta adresi verilmesinin planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, daha önce okullarda bilgisayar derslikleri kurulması ve ADSL bağlantısı sağlanması yönünde çalışmalar yapan MEB'in, TTNet ile gerçekleştireceği bu proje çerçevesinde öğrencilerin, Microsoft Outlook Exchange Web Access çözümü kullanacakları belirtildi.

Verilen bilgiye göre, okulların, öğrenciler ve ebeveynleri ile etkileşiminin güçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında her öğrenciye, okul koduna göre elektronik posta adresleri verilecek ve bu adresler öğrenci liseyi bitirinceye kadar ona ait olacak.

MEB ayrıca eğitsel ve bilgilendirme amaçlı çalışmaları ile anket veya internet tabanlı araçlarla gerçekleştireceği etkinliklerini de bu hizmet üzerinden sunabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber