Unakıtan: Eskişehir'de TOKİ evlerini teslim etmeye başlayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) işleri tamamladığını belirterek, ''Sıraevlerde, sadece birkaç günlük gecikmeyi fırsat bilen bazıları istismara kalktı'' dedi.

Bakan Unakıtan, Eskişehir'de konakladığı otelde Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Belediye Başkanı Lütfü İhsan Dağ'ı kabul etti. Dağ, Eskişehir'deki Emirdağlılar Vakfı'nın hemşehrilerinin aday gösterildiği bir siyasi partiyi destekleyeceği yönündeki açıklamalarının kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, ''Herkesin özgür iradesi var. Emirdağ'dan AK Parti'ye destek vereceğimizi bildirmek için Eskişehir'e geldim'' dedi.

Emirdağ'ın destek bekleyen projeleriyle ilgili rapor da sunan Dağ, Bakan Unakıtan'a Emirdağ'ın eski topak evlerinin maketini hediye etti. Bakan Unakıtan, daha sonra eşi Ahsen Unakıtan, AK Parti Eskişehir milletvekili Fahri Keskin ve İl Başkanı Murat Canözer ile Deliklitaş Mahallesi'ndeki Sivrihisar Eğitim Vakfı'nı (SEV) ziyaret etti ve Vakıf Başkanı Naci Şakar'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vakfın çalışmalarının herkese örnek olması gerektiğini anlatan Unakıtan, böyle vakıfların her bölgede faaliyet göstermesinin yararlı olacağını kaydetti.

Fahri Keskin'in, Sivrihisar'a ve Eskişehir'e güzel hizmetlerde bulunduğunu belirten Unakıtan, ''Yerin altındakileri de üstündekileri de memnun edecek icraatları var Fahri Keskin'in. Fahri bey şimdi bizi denetleyecek. Sivrihisar'a yeni yatırımlar getireceğiz. Organize sanayi bölgesini canlandırmamız gerekiyor'' dedi.

"YARINDAN İTİBAREN EVLER TESLİM EDİLECEK''

Bakan Unakıtan TOKİ tarafından Tepebaşı bölgesindeki Sıraevler toplu konut projesinde birtakım sorunlar olduğuna da değinerek, şöyle konuştu:

''Hak sahiplerinin daha fazla mağdur olmaması için TOKİ'ye sorunu bir an önce çözmesi için baskı yaptık. TOKİ işleri tamamladı. Sıraevler'de sadece birkaç günlük gecikmeyi fırsat bilen bazıları istismara kalktı. İstismar etmeye hiç gerek yok. Elimiz onların üstündedir. Yarın sabahtan itibaren onarlı partiler halinde evler teslim edilmeye başlanacak. En kısa zamanda tamamı teslim edilecek.'' SEV Başkanı Naci Şakar, Sivrihisar'daki tarihi saat kulesinin fotoğrafını Bakan Unakıtan'a hediye etti.

Bakan Unakıtan ve beraberindekiler daha sonra vakıf ile aynı binayı paylaşan üst kattaki Sivrihisar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'ne geçti. Ahsen Unakıtan, yıllık 1200 YTL aidatı peşin ödeyerek derneğe üye oldu.

''İNCE BİR SİYASET YAPIYORSUNUZ''

Buradan Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası'na geçen Bakan Unakıtan, Oda Başkanı Suat Er'i ziyaret etti, sorunları dinledi.

Artık daha çok beraber olacaklarını ifade eden Bakan Unakıtan, ''Millet artık sorunlarını Eskişehirlilere anlatacak'' dedi. Bakan Unakıtan, Oda yöneticilerine, ''Siz insanları taşıyorsunuz otobüslerle, taksilerle. Vatandaşlarla diyalog halindesiniz. Eskişehir'deki seçimin nabzı nedir?'' diye soru yöneltti.

Oda Başkan Yardımcısı Muharrem Girginer'in, ''Kent dışından gelip de tepki görmeyen tek adaysınız sayın Bakanım'' demesi üzerine Bakan Unakıtan, ''Siyasetçi benim ama benden daha çok politika yapıyorsunuz. İnce bir siyaset yapıyorsunuz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber