Köşk ile hükümet arasındaki MGK krizi aşılamıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile hükümet arasındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği'ne atanacak isim konusunda görüş ayrılığı aylardır aşılamıyor.

Sezer, hükümetin önerdiği Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun bu göreve atanma kararnamesini onaylamadı. Hükümet, yeni bir 'büyükelçi' belirleyerek Sezer'in onayına sunacak. Abdullah Gül, seçim çalışmaları için bulunduğu Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Burcuoğlu isminin gerekçe gösterilmeden Çankaya Köşkü'nden geri döndüğünü" bildirdi. Gül, "Sayın Başbakan bir seyahatini yarıda keserek Cumhurbaşkanı ile görüştü. Tahsin Burcuoğlu bu işi çok iyi yapabilecek bir isimdi. Ancak birkaç gün önce uygun görülmediği Dışişleri Bakanlığı'na bildirildi ve Cumhurbaşkanı bunun için herhangi bir gerekçe göstermedi." dedi.

Alevilerin oyu kimsenin cebinde değil

Gül, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın Alevi oylarının AK Parti dışındaki 4 partiye dağılacağı yönündeki açıklamaları konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu ülkenin gerçek sahipleri, hepimiz. Kim Kürt, Karadenizli, Kayserili, kimse bilmiyor. Böyle bir ülkede kimse, kimsenin oyu benim cebimde diyemez. İzzettin Doğan da böyle söyleyebilir; ama ben Alevi kardeşlerimizin de oylarını verirken, kim kendilerine hizmet yaptı, hayatlarını kolaylaştırdı, Türkiye'yi modernleştirdi, buna bakacaktır. İdeolojik saplantılarla oy verme dönemi eskidendi. Şimdi kim hizmet yarışı içinde, önemli olan odur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber