KKKA hastalığı için aşı açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık Bakanlığınca, yurt dışında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını önlemede kullanılan uygulanabilir bir aşı bulunmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2002 yılından itibaren bazı illerin kırsal kesiminde yaşayan kişilerde görülen KKKA'nın tedavisine yönelik spesifik bir ilaç ve uygulanabilir etkinliği uluslararası bilimsel çevrelerce kabul görmüş bir aşı bulunmadığı, tedavinin esasını destek tedavisinin oluşturduğu belirtildi.

KKKA dışında kene tutunması veya keneyle temasla bulaşan başka hastalıkların da mevcut olduğu ifade edilerek, yurt dışında bu hastalıklardan bazılarına yönelik uygulanan aşıların KKKA hastalığından korumada etkili olmadığı bildirildi.

Açıklamada, "Sonuç olarak yurt dışında da, KKKA hastalığını önlemede kullanılan uygulanabilir bir aşı bulunmamaktadır. Bu konudaki güncel ve bilimsel gelişmeler bakanlığımız ve bakanlığımızca hastalığa ilişkin oluşturulan, çalışmalarına devam eden bilimsel komisyonlarca da sürekli izlenmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber