Seçmen kağıtları muhtarlıklarda bekliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün sonra sandık başına gidecek olan seçmenin nerede ve kaç numaralı sandıkta oy kullanacağının yazılı olduğu seçmen kağıtları, seçime sayılı günler kalmasına rağmen muhtarlıklarda bekliyor.

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesinde seçmen kağıtlarının teslim alınması için yarın son gün. Seçmen kağıtlarının büyük çoğunluğu hala muhtarların elinde bulunuyor. Seçmenin nerede ve kaç numaralı sandıkta oy kullanacağının yazılı olduğu seçmen kağıtları, seçime 2 gün kalmasına rağmen muhtarlıklarda bekliyor. Seçmen kağıtlarının teslim alınma süresi yarın dolarken, muhtarlar vatandaşları seçmen kağıtlarını almaları konusunda uyardı.

Adapazarı Erenler Beldesi Bağlar Mahallesi Muhtarı Kemalettin Karalı, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, seçmen kağıtlarının yüzde 35'inin halen ellerinde bulunduğunu söyledi. Vatandaşların seçim günü sıkıntı yaşamamaları ve daha rahat bir şekilde oy kullanmaları için seçmen kağıtlarını almalarında fayda olduğuna dikkat çeken Karalı, 6 bin civarında seçmenin bulunduğu mahallede seçmen kağıtlarını halen almayan vatandaşların çoğunlukta olduğunu vurguladı. Kimi seçmenin internetten bilgilerini kontrol etmesi, kimilerinin de tatilde olması nedeniyle seçmen bilgi kağıtlarını almadığını kaydeden Karalı, vatandaşların mağdur olmamaları için seçmen kağıtlarını almasında fayda olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber