GSM şirketlerinin 'kim daha ucuz' kavgası gazete ilanlarına taşındı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep'teki çılgın rekabet, "En ucuza biz konuşturuyoruz" tartışmalarını da beraberinde getirdi. Türk Telekom'un gücünü arkasına alarak tüm şebekeleri aramanın dakikasını 25 kuruşa çeken Avea, rekabeti gazete ilanlarına taşıdı.

Şirketin, "Onlar kendi aralarında bile pahalı, biz de herkesi aramak gerçek fiyata" sloganı kafaları karıştırıyor. Tüketiciler, cep'te sınırları kaldıran Vodafone'un ve tarifeleri 15 kuruşa kadar düşüren Turkcell'in fiyat aldatmacası yapıp yapmadığını sorguluyor. Turkcell yetkilileri, 15 kuruşun net bir rakam olduğunu ve bunun da faturada çok açık görüldüğünü söylüyor. Yetkililer, "Bizim 15 kuruş dediğimiz paketi örneğin 38 kuruşa abonelerimize fiyatlandırmamız mümkün değil." açıklamasında bulunuyor. GSM pazarında söz sahibi olan Turkcell, Telsim ve Avea'nın ortaklık ve yönetim sorunlarını çözmesiyle son birkaç yıldır süren çalkantılı dönem sona erdi. 7,2 milyar doları aşan GSM sektöründe kıyasıya bir pazar yarışı yaşanıyor. Sektörde kampanyalar, servisler ve sponsorluklarla doludizgin bir rekabet başladı. Şirketler bir yandan 10-15 milyon arasındaki yeni müşterilerden en fazla payı kapmaya çalışırken diğer yandan da ellerindeki fiyat kozunu kullanıyor. 2,5 milyar doları gözden çıkararak Telsim'i TMSF'den alan İngiliz Vodafone, mevcut hattını iptal ettirerek Telsim veya MyCep aboneliğine geçiş yapan tüm cep telefonu kullanıcılarını, Telsim'de ekonomik tasarruf fırsatları içeren yeni bir kampanya ile karşılıyor. Bunun yanında sadece faturalı hat tarifesi ile tüm Vodafone'lularla konuşmanın dakikasını 29 kuruşa indiriyor. Aynı zamanda CepFlash paketiyle de faturalı hatlara özel şebeke içi konuşma fiyatı sunuyor. 5 kontör karşılığında 60 dakika konuşturan şirket, müşterilerine ucuz paketleri tavsiye ediyor. 28 Aralık itibarıyla servis seçeneklerini yenileyen Turkcell de ekonomik konuşma paketleri adı altında abonelerine alternatif konuşma seçenekleri sunuyor. 60 dakikadan bin 200 dakikaya kadar oluşan seçeneklerden konuşma ihtiyaçlarına uygun paketi alanlar avantajlı konuşma fırsatı yakalıyor.

'Alttan geçen küçücük yazıları vardır'

Rakiplerinin gerçek fiyatları yansıtmadığını öne süren Avea, "Dakikası 25 YKr'den ucuzum diyen pahalıdır" şeklinde bir kampanya başlattı. Açıklama olarak da, "6 saniye konuşup 60 saniye parası ödemek vardır. Ekstra aylık sabit ücret de isterler. Bir sürü şartı, alttan geçen küçücük yazıları vardır. Vardır da vardır." diyor. Şirket, bunu abonelerine ispatlamak için bir de internet adresi hazırladı. www.25kurustanucuzumdiyenpahalidir.com.tr adresini tıklayan aboneleri, "Türkiye'deki 70 milyonu aramanın şartsız şurtsuz gerçek fiyatı dakikası 25 YKr'dir." şeklinde bir yazı karşılıyor. Cüneyt Türktan'ın başında bulunduğu Avea, abonelerini hem diğer GSM operatörleriyle hem de sabit telefonla dakikası 25 kuruşa konuşturuyor. İsteyene arama ihtiyacına göre paket alternatifleri de sunan firma, Sen+Ben360 ya da Avea+Ev/İş 90 paketlerini müşterilerine sunuyor. Bunlardan biri 12 YTL ücret karşılığında seçilen paket. Aboneler bu paket sayesinde ayda 360 dakika ücretsiz konuşma şansı yakalıyor. Şirket, internet bağlantısını da bireyselden kurumsala genişletiyor. Avea, şirkete ait herhangi cep telefonuna, GPRS uyumlu bir cep telefonuyla internete giriş hizmeti sunuyor. Aylık 50 YTL karşılığında bu hizmeti veren Avea, bankaların kendi ATM'leri ile haberleşmesini dahi sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber