YSK kesin sonuçları yarın açıklıyor, işte takvim...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin sonuçları bugün ya da yarın ilan edebileceği açıklaması sonrası Meclis Başkanı Arınç ?Kesin sonuçlar yarın ilan edilirse Anayasa ve içtüzük uyarınca Meclis 31 Temmuz'da kendiliğinden toplanır? dedi. Arınç'ın bu açıklamasına göre yeni Meclis'in açılış takvimi şöyle oluşuyor:

31 TEMMUZ

Meclis en yaşlı üye sıfatıyla CHP'li Şükrü Elekdağ başkanlığında toplanacak. Yemin töreni saat 02.00-02.30'da tamamlanacak.

4 AĞUSTOS

Meclis'in toplanmasından sonraki 5 gün içinde yani 4 Ağustos'a kadar Meclis Başkan adayları başvurularını yapacak.

9 AĞUSTOS

5 gün içinde de 9 Ağustos'a kadar Meclis Başkanı'nı seçimi tamamlanacak.

13-14 AĞUSTOS

Başkan seçimi sonrası 13-14 Ağustos'ta Başkanlık Divanı oluşturulacak. Anayasa uyarınca cumhurbaşkanı adayları başvurularını Başkanlık Divanı'na yaptığı için cumhurbaşkanlığı seçim süreci de başlamış olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİ

Anayasa uyarınca cumhurbaşkanlığı seçiminin 30 gün içinde tamamlanması gerekiyor. İlk 10 günde adaylık başvuruları alınacak. Kalan 20 günde de seçim turları yapılacak. Buna göre Ağustos sonunda adaylık başvurularının tamamlanmasıyla birlikte, TBMM Eylül'ün ilk yarısında 11. Cumhurbaşkanı seçimini tamamlayacak.

REFERANDUM İHTİMALİ

Arınç, Meclis'in cumhurbaşkanının seçememesi durumuna konusunda ise ?21 Ekim'deki referandum sürecine bakacağız. Aralık ayı itibarıyla yeni cumhurbaşkanı halk tarafından seçilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber