Mersin Bayındırlık Müdürü de tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhale yolsuzluğu operasyonu: 9 tutuklama

Mersin'de ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 28 kişiden 9'u, Cumhuriyet Savcısının üst mahkemeye itiraz etmesi üzerine, yeniden gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ''Alabora'' adı verilen operasyon kapsamında, ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınarak 27 Temmuz Cuma günü adliyeye sevk edilen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 28 kişi hakkında savcının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine, 15 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Bunun üzerine polis, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Z.E. ile il genel meclisi üyesi A.S'nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 9 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 6 kişinin ise polis tarafından arandığı öğrenildi. Mersin'de ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyon kapmasında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 55 kişiden 27'si tutuklanmış, 28'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber