Özürlüler Yasa Tasarısı, Maliye Bakanlığı'nın itirazı nedeniyle yasalaşamıyor

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın hazırladığı özürlülerle ilgili 90 maddelik yasa tasarısı, 1 yıldır hükümetin gündeminde. Mayıs ayında Bakanlar Kurulu'nda görüşülen tasarı, Maliye Bakanlığı'nın itirazı nedeniyle Meclis'e gönderilemiyor. Maliye Bakanlığı, tasarının 40 maddesinin ?kaynak yok' gerekçesi ile metinden çıkarılmasını istedi.

Tasarı, özürlülere evinde yardım alma, psikolojik ve fiziksel tedavi imkanı öngörüyor. Özürlü çocukların ailelerine ek ödenek, özürlülere iş kurma ve konut edinme yardımı da yasanın öngördükleri arasında. Özürlülerle ilgili sosyal güvence sağlanması da planlanıyor. Ancak, Maliye Bakanlığı tüm bunların yapılabilemesi için kaynak olmadığını belirtiyor.

?BAKANLIK İLE BİR AŞAMAYA GELEMEDİK?
?Bu sosyal politika ile ilgili bir düzenlemedir? diyen Özürlüler İdaresi Başkanı Mehmet Aysoy, şöyle konuştu:
?Bu yasanın mutlaka bir mali boyutu olacaktır. Her düzenlemesinde her maddeye kaynak gösterme zorunluluğumuz yoktu. Sigortalı olmayan özürlülerin de bir biçimde bu hizmetin devlet tarafından sunulmasını istemiştik. Bu konuda da Maliye Bakanlığı ile belli bir aşamaya gelemedik? dedi.

Devlet Bakanı Güldal Akşit, Maliye ile görüşmelerinin sürdüğünü sorun çözülemez ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son noktayı koyacağını belirtti.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber