'Eğitim sistemi yeniden yapılanmalı'

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim sendikaları ÖSS sonuçlarına ilişkin yaptıkları değerlendirmede, eğitim sisteminde yeniden yapılanma gerektiğini belirttiler.

Türk Eğitim Sen'den yapılan yazılı açıklamada, 2004-ÖSS'de 32 bin 177 adayın sıfır puan aldığına işaret edilerek, bu durumun eğitim sistemindeki çarpıklığı bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi. Açıklamada, kaliteli eğitim verilebilmesi için devlet okullarına daha fazla kaynak ayrılması ve öğrencilerin soran ve sorgulayan bir yaklaşımla eğitilmesi gerektiği belirtildi.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada da ÖSS sonucunda tercih hakkını kazanan adayların büyük bölümünün açıkta kalacağı kaydedildi. Açıklamada, düz liselerin başarı oranının düşüklüğüne işaret edilerek, "Hem ortaöğretimde hem de yükseköğretimde ciddi ve kapsamlı reformlara girişmelidir" denildi.

Bu arada HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan da yaptığı yazılı açıklamada, ÖSS sonuçlarının eğitim sistemini kökten reforme etme gereğini ortaya koyduğunu kaydetti. Arslan, bu vesileyle YÖK'ün yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber