Urla Belediye Başkanı tutuklandı, operasyona bazı yargı mensuplarının da adı karıştı

Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

URLA'DA gerçekleştirilen Hortum Operasyonu'nda 7 tutuklama kararı çıktı. Urla Meydan Projesi ve zimmete para geçirme iddiası gibi nedenlerle başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve dün Urla Adliyesi'ne sevkedilen Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Özden, işadamları Hasan Ege Tütüncüoğlu, Ali Okur, Nafiz Gönen, Muhsin Dönmez ve mali müşavir Rüştü Bombar tutuklandı. Adliyeye sevkedilen 13 kişiden 6'sı ise, savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin ise, önceki gün savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi. bozulmasını istemişti.

AA

İzmir Urla'da ihale yolsuzluğu yüzünden başlatılan ve belediye başkanının da gözaltına alındığı operasyona bazı yargı mensuplarının da adı karıştı

Urla'da ihale yolsuzluğu ve şaibeli bir yangın nedeniyle başlatılan operasyona bazı hâkimlerin de adı karıştı. Gözaltına alınan ve aralarında Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun da bulunduğu 19 kişiden altısı savcılık tarafından serbest bırakıldı. Selçuk Karaosmanoğlu ve diğer zanlılar ise adliyeye sevk edildi.

Operasyona Urla Belediyesi'ne ait URİT şirketinin muhasebesinde çıkan bir yangından sonra başlanmıştı. AKP İlçe Başkanlığı, yangının bazı belgeleri yok etmek için bilerek çıkarıldığını iddia etmişti. AKP'liler Urla Meydan Projesi ihalesinin de usulsüz olduğu gerekçesiyle de yargıya başvurmuştu. Teknik takibin ardından 30 Ağustos'ta başlatılan operasyonda Karaosmanoğlu, yardımcısı ve ihaleyi kazanan üç şirketin sahibinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Karaosmanoğlu'nun evinde 10 gram esrar ve bir ruhsatsız silah bulundu. Savcılık dün zanlılardan altısını serbest bıraktı. 13 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

İki minibüsle Urla Adliyesi'ne getirilen zanlılar, yaklaşık 250 kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Kalabalık, 'Başkan sen bizim her şeyimizsin', 'Urla seninle gurur duyuyor' sloganları attı. Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'da kalabalığı polislerin arasında selamladı. Soruşturma kapsamında telefonları dinlenen bir avukatın ismi açıklanmayan bir mahkeme başkanıyla URİT yangınının belgelerin yok edilmesi için çıkarıldığı iddialarıyla ilgili konuştuğu belirtildi. Mahkeme başkanının, Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nun gözaltında olduğunu öğrenmesi üzerine, "Sonra görüşürüz" diyerek konuşmayı sonlandırdığı öğrenildi.

İhaleyi kazanan işadamlarından birinin de verdiği ifadede usulsüz olduğu gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine, Urla Meydan Projesi'yle ilgili olarak verilen yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için, yargı mensuplarıyla görüşmeler yaptığı ve olumlu yanıt aldığını söylediği öğrenildi. Savcılığın yargı mensuplarına soruşturma başlatmak için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunacağı ileri sürüldü.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber