AKP'nin Meclis başkanı adayı Köksal Toptan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parti, Meclis Başkanı adayını Köksal Toptan olarak belirlendi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan grup toplantısına bir süre ara verildi. Bu arada dışarı çıkan milletvekilleri, AK Parti'nin Meclis Başkanı adayını Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan olduğunu söyledi.

Toptan'ın adaylık başurusu ilerleyen saatlerde TBMM Genel Sekreterliğine yapılacak. Yarın yapılması beklenen Mecles Başkanlık seçimlerinde Toptan'ın ilk turda seçilmesi bekleniyor.

1943 yılında Rize'de doğan Toptan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Uzun yıllar AP ve DYP'den milletvekili olarak Meclis'de bulunan Toptan, çeşitli hükümetlerde Devlet, Millî Eğitim, Kültür Bakanı olarak görev yaptı.

Toptan geçen dönem TBMM Adalet Komisyonu başkanlığı da yapmıştı.

KÖKSAL TOPTAN KİMDİR?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ağabey" diye hitap ettiği isimlerden birisi de Köksal Toptan. Aynı zamanda hemşehriler. İkisi de Rize'li. Başbakan Erdoğan'ın Rize Güneysu'daki evinde ağırladığı ender isimlerden.

3 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin merkez sağdan devşirdiği önemli isimlerden birisi de Köksal Toptan'dı. Toptan, sadece kariyeri ile değil 5 yıllık sürede izlediği politika ile de Başbakan ve parti yönetiminin güvenini kazandı.

Eski lideri Süleyman Demirel ile olan insani ilişkilerini sürdürdü ama parti politikalarının dışına çıkmadı. Kritik yasaların görüşüldüğü Adalet Komisyonu Başkanlığı'nda muhalefetin de güvenini kazanan uyumlu bir yönetim sergiledi.

Sayısı az da olsa parti adına Meclis'te ve şahsı adına Kızılcahamam Kampı'nda yaptığı konuşma ile beğeni topladı. Başbakan Erdoğan, milletvekili ve parti teşkilatına yaptığı "Cumhurbaşkanlığı anketi"nde bakanları Vecdi Gönül, Beşir Atalay ve Mehmet Aydın'ın isimleri yanına kabine dışından tek bir isim daha koymuştu.

O isim Köksal Toptan'dan başkası değildi. Seçim sonrası Toptan'ın mutlaka etkin bir görev üstlenmesi genel beklentiydi. Meclis Başkanlığı olmasa kabinede mutlaka görev alacağı tahmin ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber