?Sözleşmeli öğretmen? tartışması büyüyor

Haber Giriş : 23 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin gözü yeni düzenlemede. ?Sözleşmeli öğretmen? tartışmasına sendikalar da karşı çıkıyor ve eylem hazırlığı yapıyor

HÜKÜMETİN, çalışmalarına hız verdiği Devlet Personel Rejimi Tasarısı'yla ilgili tartışmalar sürüyor. Başbakanlık ve Maliye bürokratları ile akademisyenlerden oluşan bir grup tarafından çalışmaları yürütülen ve ilgili kuruluşlardan da görüş istenen düzenleme konusunda, özellikle memurlar, öğretmenler ve imamlar meraklı bir bekleyiş içinde.

TODAİ'nin, 2 milyonu aşkın memurdan 1.5 milyonunun ?sözleşmeli? statüye geçirilmesinin devlet üzerindeki yükü azaltabileceği önerisinin ardından, durumu belirsiz olan öğretmenler ve imamlar için de benzer bir sistemin getirilebileceği görüşü ortaya atıldı. Sağlıktaki ?sözleşmeli personel? uygulamasının ?sözleşmeli öğretmen?lik olarak eğitime ve ?sözleşmeli imam?lık olarak din işlerine de uygulanabileceği seçeneği tartışılırken, kamuoyundan farklı sesler yükseldi.

Tercüman'a görüşlerini anlatan eğitim sendikaları ise ?sözleşmeli öğretmenlik? konusunda tavırlarını ?hayır? olarak koydu. Bazı sendikalar eylem hazırlığı yapıyor.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, kamu çalışanlarının tasfiye edilmek istendiğini savunurken, öğretmenlerle ilgili durumun belirsiz olmasının ?oyalama taktiği? olduğunu ileri sürdü. Öğretmenlerin ve imamların tepkisiz hale getirilmeye çalışıldığını iddia eden Özcan, ?Kamu çalışanları hükümetin oyununa gelmeyecektir? dedi. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de hükümetin asıl hedefinin hizmetler alanında ?yedek işgücü' yaratmak olduğunu savundu. Eğitim Bir- Sen de ?sözleşmeli öğretmenliğin? kabul edilemeyeceğini belirtti. Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, ?Bu şekilde bir karar alıp öğretmenleri sözleşmeli hale getirirlerse en sert tepkiyi gösteririz. Biz buna taraftar değiliz, hükümetin de böyle riskli bir işe gireceğini sanmıyorum? dedi.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber