TÜKODER: Fahiş fiyata su satışı TCK'ya aykırı

Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Ali Er, susuzluk nedeniyle pet şişe suların fahiş fiyata satıldığını ve tüketicinin cebindeki paraya göz dikildiğini savunarak, ?Fahiş fiyata su satışı Türk Ceza Kanunu'na aykırı, yerel yönetimler ve denetim mekanizmaları harekete geçmeli? dedi.

TÜKODER Genel Başkanı Ali Er, ANKA Ajansı'na yaptığı açıklamada, susuzluğun bazı kişiler tarafından fırsatçılık olarak değerlendirilmeye çalışıldığını kaydetti. Pet şişe suların değerinden yüksek fiyata satılarak vatandaşın cebindeki paraya göz dikildiğini ifade eden Er, ?Bugün Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi geçerli fakat bu insanların istediği gibi hareket etmesi anlamına gelmiyor. Yerel yönetimlerin ve iktidarın denetim mekanizmalarını harekete geçirerek, suyun fahiş fiyata satılmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Fahiş fiyata mal satmak TCK'ya göre soruşturmayı ve cezalandırmayı gerektiren bir harekettir? diye konuştu.

-?GÖKÇEK'TEN HESABI SORULMALI?-

Er, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin DSİ'nin projelerini rafa kaldırmasının, Ankara'ya "zehirli" su getirmeye çalışmasının, yatırımların zamanında yapmamasının ceremesini tüketicilerin çektiğini önesürdü. Vatandaşların bu sorunları ortaya çıkaranların yakalarını bırakmamaları gerektiğini vurgulayan Er, ?Ankara susuzluk çekerken basınç nedeniyle su boruları patladı, Ankara'nın suyu sokaklara aktı, vatandaşlarımızın evlerini, işlerini su bastı. Yargıya başvurulmalı ve tüm bunların hesabı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten sorulmalıdır? şekilnde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber