Öğrenci yurtlarına deprem ayarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından inşa edilen öğrenci yurtları uluslar arası kalitede yapıldı.

17 Ağustos Marmara depremi ile 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinin birçok binanın yanında yurtları da vurdu. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtları depremlerin ardından imajını yeniledi.

Depremden sonra bu alanda başlatılan çalışmalardan sonra yapılan yurtlar 3 ile 4 yıldızlı otel kalitesinde öğrencilere hizmet vermeye başladı.

İzmit, Sakarya ve Düzce'nin de bağlı bulunduğu Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürlüğü yeni yurtları depreme dayanıklı modern bir yapıda faaliyete geçirdi. Yeni yapılan yurtlar beraberinde birçok yeniliği getirdi.

Daha önce yurt modelinde çok sayıda öğrencinin kalmak zorunda olduğu ranza yatak düzeni tarihe karıştı. Onun yerine en fazla 4 öğrencinin kalabildiği geniş odalı baza yatak sistemine geçildi. Bununla birlikte öğrencilerin kaldığı odalarda özel banyo,tuvalet ve geniş bir lavabo bulunuyor. Ayrıca odasında çalışmak isteyen öğrenciler için iki adet internet bağlı bilgisayarında bulunduğu mini bir ders çalışma alanı bulunuyor.

Öğrencilerin ders çalışma ve yatma saatleri dışında vakitlerini geçirebilmeleri için spor sahaları bulunuyor.

Amaçlarının öğrencilerin memnuniyetini sağlamak olduğunu belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdür Vekili Şerafettin Çilkara, yeni yapılan yurtların öğrencilere yüksek kalitede hizmet vereceğini söyledi.

3 bin 24 öğrencinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na müdürlük, bu yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne kayıt yaptıran 490 kız ve 850 erkek öğrenciyi yerleştirebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber