'AVEA ve Vodafone, Turkcell'den ucuz çıktı' haberine açıklama

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell'den VATAN gazetesinin dünkü sayısında "AVEA ve Vodafone, Turkcell'den ucuz çıktı" başlıklı habere yanıt geldi

Turkcell'den VATAN gazetesinin dünkü sayısında "AVEA ve Vodafone, Turkcell'den ucuz çıktı" başlıklı habere yanıt geldi. Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün imzalı yanıtın tamamını yayınlıyoruz...

Tam metin

Vatan gazetesinin Ekonomi sayfasında bugün yer alan ?Avea ve Vodafone, faturalı hatta Turkcell'den ucuz çıktı? başlıklı haber, tarifelerimizle ile ilgili pek çok gerçeği yansıtmaması bakımından bizleri üzdü. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi açısından bu noktaları sizinle paylaşmak isteriz.

Turkcell, sınırsız müşteri memnuniyeti bakış açısı ile 34 milyona yakın müşterisinin en uygun fiyatla en çok konuşma süresine sahip olması için, pek çok tarife hizmeti sunmaktadır. Bu amaçla geçtiğimiz yılın sonundan itibaren sunduğumuz Ekonomik Konuşma Paketleri'nden, müşterilerimiz kendileri için en uygun olanı seçerek, 60 dakikadan 1200 dakikaya kadar olan çok avantajlı fiyatlarla hizmet alabilmektedirler.

Faturalı hatların konuşma fiyatlarının karşılaştırıldığı bu önemde bir haberde, Turkcell'in bir seneye yakındır iletişimini yaptığı ve bir milyon civarında müşterisinin yararlandığı Ekonomik Konuşma Paketleri'ne mutlaka yer verilmiş olması gerektiğini düşünüyoruz. Ekonomik Konuşma Paketleri tüm Turkcell'liler ve sabit hatlarla, yani 50 milyonun üzerinde kişiyle konuşmanın en uygun yolu olduğunu belirtmek isteriz.

Haber de çıkış noktası olarak gösterilen Avea'nın kendi tarife ücretlerini anlattığı ve diğer operatörlerle karşılaştırma yaparak, ?Dakikası 25 YKr'den ucuzum diyen pahalıdır? sloganını kullandığı reklam kampanyası, tüketiciler üzerinde yanıltıcı etki yaratmıştır. Turkcell, aşağıdaki sebeplerden dolayı, 23 Temmuz 2007 tarihinde Reklam Özdenetim Kurulu Başkanlığı'na bir başvuru yapmış ve bunun neticesinde Kurul söz konusu slogan kaldırıldıktan sonra reklamların yayının devam etmesine karar vermiştir.

Söz konusu reklam 25 YKr altında sunulan tüm ücretlendirmelerin ?pahalı? olduğunu iddia etmekte, gerekçe olarak ise bu tarifelerin şartları olduğunu ileri sürmektedir. Ancak söz konusu ifadeler tüketicileri yanlış yönlendirmektedir.

Turkcell, Ekonomik Konuşma Paketleri ile müşterilerini, tüm Turkcell'lilerle ve sabit hatlarla dakikası en çok 15 YKr'den (KDV dahil, ÖİV hariç) konuşturmaktadır. Söz konusu reklamda, sloganı desteklemek için Turkcell'in Ekonomik Konuşma Paketleri'nin 60 saniyede bir ücretlendirilmesi, buna karşılık Avea HepsiBir tarifesinin 6 saniyede bir ücretlendirilmesi gösterilmektedir.

Ancak Turkcell Ekonomik Konuşma Paketleri, Avea HepsiBir tarifesinden pahalıdır iddiasında bulunmak, tamamen tek taraflı bir çıkarımdır. Söz konusu reklamda verilen örneklerde, tüm konuşmalar 3-5 saniye gibi kısa sürelidir. Oysaki abonelerin konuşmaları farklı farklı sürelerde tamamlanmakta ve ortalamada 40-45 saniye sürmektedir. Bu şekilde bakıldığında, 40-45 saniyelik bir çağrı Avea tarifesinde 17,5 ila 20 YKr olarak ücretlendirilirken, Turkcell Alo60 paketinde dakika ücreti 14,2 YKr olduğu için sadece 14,2 YKr olarak ücretlenmektedir. Yani hangi çağrının hangi operatörde daha az ücretlendirildiği konuşma süresinin uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir.

Turkcell Ekonomik konuşma paketleri, adından da anlaşılacağı üzere ?paket? mantığında sunulmaktadır ve Turkcell aboneleri bir ay boyunca kullanmak üzere 60, 120, 240, 480, 1200 dakikalık Turkcell Ekonomik Konuşma Paketleri'nden dilediklerini satın alabilmektedirler Bu bir kısıtlama değil, Turkcell'in abonelere sunulan bir seçim özgürlüğüdür. Bu paketleri alan müşterilerimiz, paket dakikaları bittiğinde ise ayın geri kalan kısmında dakikada 14,9 Ykr'den ücretlendirilmeye devam ederler.

Turkcell Ekonomik konuşma paketlerinin, alınan toplam dakikaların karşılığında ödedikleri bir paket ücreti vardır, bunun dışında ayrıca bir ?sabit ücret? söz konusu değildir. Örneğin, bir müşteri KDV dahil 8,5 YTL'ye 60 dakikalık paketi aldıktan sonra, konuştuğu dakikalar için ayrıca ekstra bir ücret ödememektedir.

Turkcell, müşterilerine sunduğu avantajlı tarifelerin yanı sıra, faturalı hat sahibi müşterilerine her faturalarında hediye dakika, Hazır Kart'lılara ise her kontör yüklediklerinde hediye kontörler de kazandırıyor. Böylece DakikaBizden ve Konbara programları ile Turkcell müşterilerinin avantajını artırıyor.

Faturalılar için DakikaBizden:

Fatura Tutarı Hediye Dakika Miktarı

15-29,99 YTL 10 Dakika

30-49,99 YTL 20 Dakika

50-99,99 YTL 30 Dakika

100-199,99 YTL 60 Dakika

200-499,99 YTL 90 Dakika

500+ 120 Dakika

HazırKart'lılar için Konbara:

Yüklenen Kontör Hediye Kontör

100 20

250 50

500 125

1000 300

Haberde yer alan bir diğer konu da, diğer operatörlere yapılan aramalarda herhangi bir maliyetin olmadığıdır. Bu noktada da sizinle bir bilgiyi paylaşmak istiyoruz: Herhangi bir operatörün abonesi, diğer operatörün abonesini aradığında, arama başlatılan operatör, diğer operatöre dakika başına belli bir ücret öder. ?Ara bağlantı ücreti? denilen bu ücret, operatörler arasında, belli durumlarda Telekomünikasyon Kurulu'yla birlikte belirlenir.

Bu vesileyle Turkcell'in farklı müşteri gruplarının farklı ihtiyaçlarına cevap vermek üzere sunduğu diğer tarife ve faydalar hakkında da size kısaca bilgi vermek isteriz.

Hazır Kart'lı BizbizeCell'lilere ek indirimler

BizbizeCell Fiyat (Kontör/dk)

Seçilen tek Turkcell numarasıyla veya tüm Turkcell numaralarıyla 1 dk'dan sonra indirimli aramalar* 1

Seçilen 3 Turkcell numarasıyla veya hafta sonları İndirimli Aramalar* 2

Şebeke İçi Arama 4

Sabit Hatları Arama 4

Diğer Operatörleri Arama 9

* İndirimli Seçmece üyelerine uygulanan indirimli konuşma ücretidir. TekNumara, ÜçNumara veya Hafta sonu indirimlerinden 1 dakikadan sonra istediği bir tanesini seçilebilir.

Tüm lise ve üniversite öğrencileri için en avantajlı tarife: KampusCell

Bu tarifemiz, tüm lise ve üniversite öğrencileri için en uygun tarifedir. Müşterilerimiz, Kampuscell tarifesindekilere yaptığı her çağrının ilk 10 dakikasını 1 kontör/ 9,9 Ykr'dan konuşabilir.

KampusCell Fiyat (YTL/dk) * Fiyat (Kontör/dk)

Aylık Sabit Ücret - -

KampusCell'den KampusCell'i Aramanın ilk 10 dakikası 0,099 1

KampusCell'den KampusCell'i Aramanın ilk 10 dakikadan sonra dak. Ücreti 0,099 1

Seçilen 1 Turkcell Numarası Yönüne Arama** 0,034 -

Diğer Şebeke İçi Arama 0,219 3

Sabit Hatları Arama 0,219 3

Diğer Operatörleri Arama 0,480 8

* Faturalı fiyatlara KDV dahil, ÖİV hariçtir.

** Seçilen 1 Turkcell numarasına doğru 300 dakikalık konuşma süresi içeren Birebir 300 paketinin dakika ücretidir.

Kamu çalışanlar ve emeklileri için: KamuCell

KamuCell, Turkcell'in tüm kamu çalışanları ve emekliler için hazırlanan bir tarifedir. KamuCell'liler isterlerse 3 yakınlarını da bu tarifeye dahil edebilirler.

Kamucell Fiyat (YTL/dk) * Fiyat (Kontör/dk)

Aylık Sabit Ücreti: 12 YTL -

KamuCell'den KamuCell'i Arama

400 dk ücretsiz** 1 kontör

Aylık Kısa Mesaj 200 adet ücretsiz** 2 kontör

Şebeke İçi Arama 0,305 YTL/dk 4 kontör

Sabit Hatları Arama 0,305 YTL/dk 4 kontör

Diğer Operatörlerleri Arama

0,575 YTL/dk 9 kontör

* Faturalı fiyatlara KDV dahil, ÖİV hariçtir.

** Fatura turatı 20.-YTL ve üstü olan aboneler diğer KamuCell'li aboneler yönüne doğru kullanmak üzere her ay ücretsiz 200dk. Kazanır (paketin içerisine dahil olan 200 dakikaya ek olarak)

Turkcell'den engellilere destek: DestekCell

DestekCell'den % 40 ve üstünde işgücü kaybı olan tüm engelliler, vazife malülleri, gaziler ve vefat eden gazilerin gazilik unvanı taşıyan eşleri yararlanabilir.

Destekcell Fiyat (YTL/dk)

Aylık sabit ücret 0.490

Şebeke içi arama 0.140

Seçilen 1 Turkcell numarası yönünde arama 0.034

Sabit arama 0.140

Diğer operatörleri arama 0.350

* Fiyatlara KDV dahil, ÖİV hariçtir

** Seçilen 1 Turkcell numarasına doğru 300 dakikalık konuşma süresi içeren Birebir 300 paketinin dakika ücretidir.

Her yönü arayan müşterilerimiz için: BirFiyat

Farklı operatörlerle aynı fiyata konuşmak isteyen müşterilerimize sunduğumuz tarifedir. Turkcell, diğer operatörler, ev ve iş numaralarıyla aynı oranda konuşanlar için ideal bir tarife olan BirFiyat tarifesinin ücretlendirilmesi her yöne aynıdır.

BirFiyat Fiyat(YTL/dk)*

Aylık Sabit 5,000

Şebeke İçi 0,305

Sabit Hatları 0,305

Diğer Operatörleri 0,305

Seçilen 1 Turkcell Numarası Yönüne

Arama Pakedi Dakika Ücreti 0,034

* Fiyatlara KDV dahil, ÖİV hariçtir.

* Seçilen 1 Turkcell numarasına doğru 300 dakikalık konuşma süresi içeren Birebir 300 paketinin dakika ücretidir.

İşTcell'lilere Özel Yurtdışında Kullanmım Kampanyası:

İştcell üyesi olan faturalı abonelerimiz, hangi tarifede olursa olsun, Roaming %50 indirim kampanyasına üye olarak (IS GEZGIN yazıp 2121'e ücretsiz kısa mesaj göndererek), çağrı başlattıkları her gün başına 1 YTL ödeyerek aşağıdaki arama fiyatlardan yararlanabilirler. Fiyatlar 193 ülkede geçerlidir.

Roaming ücretleri:

Aylık sabit ek ücreti yok. Her ülke, her operatör için ayrı fiyatlama yok.

Grup (Fiyat YTL/dk)

Almanya 1.27

Avrupa 1.74

Rusya ve Ukrayna 4.71

ABD ve Kanada 3.01

Diğer 2.38

Fiyatlara ek vergi yansımayacaktır

Turkcell'liler her zaman, her yerde kazanır

Turkcell olarak müşterilerimizin kullanım davranışlarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onlar için en uygun ve avantajlı tarife, kampanya ve ek avantajlar sunmak üzere çalışıyoruz.

* Turkcell abonelerinin hayallerini de gerçekleştiriyor: Şu andaki ?Anahtar Kampanyası?yla da her gün bir BMW, her hafta bir daire vererek, toplam 42 BMW, 6 daire kazandırıyor.

* Nar kampanyası: Hazır Kartlılara 50 kontör karşılığı bir hafta boyunca tüm Turkcell'lilerle tam 250 kontörlük konuşuyorlar.

* 15 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük gençlik kulubü gnçtrkcll'in üyelerine, 15 Ağustos'a kadar 50 kontör karşılığı 50 dakika, 100 kontör karşılığı 120 dakika kendi aralarında 1 ay konuşma fırsatı sunuyoruz.

* Tüm İşTcell'liler, 30 Eylül'e kadar hafta içi konuştuğu kadar Pazar günleri tüm Turkcell'lilerle bedava konuşuyor.

Ayrıca İşTcell kullanıcıları, yaz tatillerinde de kazanıyor. 1 Ekim tarihine kadar sürecek kampanyada İşTcell'liler Rixos Otelleri'ndeki konaklamalarında %30 indirimden yararlanıyorlar. İşTcell, Avis'ten araç kiralayan kullanıcılarına her 2 günlük kiralama için ekstra 1 gün hediye ediyor.

* Turkcell olarak halen abonelerimize cep telefonu ile birlikte sunduğumuz iki ayrı teklifimiz var.

CepBizden kampanyası

CepBizden, belirli bir fatura miktarını belirli bir süre boyunca getirmeyi kabul etmenize karşılık, size cep telefonu hediye eden bir Turkcell kampanyasıdır.

CepBizden kampanyası için hazırlanmış katalogda bulunan cihazlar şu anda 99YTL x 18 ay, 199YTL x 18 ay, 299YTL x 12 ay ve 399YTL x 12 ay fatura getirmeyi kabul etme şartıyla hediye olarak alınabilir. Faturada görünen her türlü GSM harcaması CepBizden kampanyasının kapsamındadır. Faturanızın toplam tutarı, aylık olarak asgari ödemeyi kabul ettiğiniz tutar olmak zorundadır. Hediye cihazlar ve ödeme seçenekleriyle ilgili detaylı bilgi TurkcellExtra'lardan alınabilir.

?Turkcell'den 1'e 1000 veren telefon? kampanyası

1 Ekim'e kadar sürecek kampanya dâhilinde, 119,90 YTL' ye Samsung C160 cep telefonu alan müşterilerimiz 1 ay süreyle onnet ve yurtiçinde kullanabilecekleri 1,000 kontör veya 1,000 dakika kazanacaklar. Kampanyadan yararlanmak için mevcut Hazır Kart'lı müşterilerimizin en az 100 kontör yüklemesi gerekmektedir. Yeni Turkcell Faturalı/Hazır Kart hat alan müşterilerimiz ile mevcut faturalı hat sahibi müşterilerimizin kampanyaya katılımı için herhangi bir şart bulunmamakta. Bu kampanya dâhilinde Samsung C160 telefonlar Axess ile peşin fiyatına 4 taksitle alınabilecektir. Kampanyamız ile birlikte Türkiye pazarına yeni girecek Samsung C160 telefon, GPRS, FM radyo, renkli ekran ve ince tasarımı ve uygun fiyatı ile dikkat çekiyor.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımla,

Filiz Karagül Tüzün

Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı

Turkcell İletişim Hizmetleri A. Ş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber