Son Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı, Erdoğan bakanlarla helalleşti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanların listesi perşembe Sezer'de14 Ağustos 2007

Turan YILMAZ / ANKARA

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni kabine listesini perşembe günü haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'ne çıktığında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunacak.

Erdoğan, dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda "Muhtemelen bu son toplantımız" dedi. Erdoğan ardından da bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür ettiği bakanlarıyla, "4.5 yılda kırdığım arkadaşlar olabilir, hakkınızı helal edin" diyerek, helalleşip vedalaştı.

Erdoğan'ın bu tavrı da, partisinin Meclis yönetimindeki tavrına paralel bir biçimde kabinesinde de büyük ölçüde değişikliğe gideceği şeklinde yorumlandı. Erdoğan'ın görüşlerini sorduğu bakanlar, kabine listesi için yeni cumhurbaşkanının beklenmesine Anayasal bir engel olmadığını, ancak Sezer'e sunulmasının devlet geleneğine daha uygun şık bir uygulama olacağını belirttiler. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de Hükümet Sözcüsü olarak düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın haftalık olağan görüşme için perşembe günü Çankaya Köşkü'ne çıkacağını, bu görüşmede listesini Sezer'in onayına sunabileceğini söyledi. Ancak, AKP kulislerinde, Sezer'in kabine listesindeki bazı isimlere itiraz etmesi halinde Erdoğan'ın yeni cumhurbaşkanını bekleyebileceği de öne sürülüyor. AKP, Sezer'den kabine listesine yönelik ciddi bir itiraz da beklemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber