Şahin'in esprisi KESK'lileri güldürdü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül'ün Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) yetkilileriyle görüşmesi pazarlık havasında geçti.

Abdullah Gül'le birlikte KESK'e gelen heyetin içinde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul arasındaki ilginç diyalog basın açıklamasının yapıldığı salonda gülüşmelere neden oldu.

Gül ve Tombul'un konuşmalarının ardından bir gazetecinin "KESK'in toplu görüşmelerde masadan kalkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Bakan Şahin, "KESK masaya oturmadı ki kalksın" diye yanıtlaması salonda bulunanları güldürdü.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nu (KESK) ziyaret etti. Saat 14.30'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz, Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Nükhet Hotar'dan oluşan heyetle birlikte KESK Genel Merkezi'ne gelen Gül, burada KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul tarafından kapıda karşılandı.

Yarım saati aşkı bir görüşmenin ardından KESK Başkanı Tombul'la birlikte basının karşısına geçen Gül, dün işçi sendikalarını bugün de memur sendikalarını cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirmek üzere ziyaret ettiklerini belirtti.

Ziyaretlerinin demokrasiye güç kattığına değinen Gül, tarafsız ve tüm toplumu kucaklayacak olan bir cumhurbaşkanı olmak istediğini dile getirdi. Bu doğrultuda kamu çalışanlarını temsil eden konfederasyonlarla temasa geçtiğini kaydeden Gül, ayrıca Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve refahının artmasına ilişkin konuları ele aldıklarını söyledi.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise insanların yaşamlarının değişeceğine ilişkin kaygılarını gidermekte hükümete ve yeni cumhurbaşkanına büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Tombul, 22 Temmuz seçimlerinden AK Parti'nin büyük bir başarıyla çıktığını belirterek, "İktidar partisi yüzde 47'lerde bir oy oranı elde etti ancak oy oranını elde edemediği yüzde 53'lük bir kesim var. Yeni seçilecek cumhurbaşkanın bu yüzde 53'ün hassasiyetlerine önem vermeli, kaygılarını gidermeli." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığına ilişkin ziyaretlere devam eden toplu görüşmeler ve KESK'in istekleri damgasını vurdu. KESK Başkanı Tombul, yeni dönemde sivil anayasa, grev ve toplu sözleşme hakkı ve kamu çalışanlarının siyasi yasağının kalkması yönünde taleplerinin süreceğini açıkladı. Bu konudaki talepler ve hükümet kanadını toplu görüşmelerde temsil eden Bakan Şahin'in sözleri basın açıklamasının yapıldığı salonda gülüşmelere neden oldu.

Konuşmaların ardından bir gazetecinin Gül ve Tombul'un konuşmalarının ardından bir gazetecinin "KESK'in toplu görüşmelerde masadan kalkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Bakan Şahin, "KESK masaya oturmadı ki kalksın" diye yanıtlaması salonda bulunanları güldürdü.

Toplu görüşmelere katılmamanın KESK'in kendi kararı olduğunu belirten Şahin, "KESK grev ve toplu sözleşme hakkına ilişkin anayasa değişikliği istiyor, olmazsa masaya gelmem diyor." sözleri üzerine Tombul, grev ve toplu sözleşmeyle ilgili anayasa değişikliğine gitmeye veya yeni yasalar çıkartmaya gerek olmadığını kaydetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 21 Kasım 2006 tarihinde Türkiye'nin toplu sözleşme ve grev haklarını ihlal ettiğine yönelik kararını hatırlatan Tombul'un, "Anayasa değişikliği gerek sözü kendi sözü" ifadesini kullanması salonda tekrar kısa süreli bir gülüşmeye neden oldu.

Gülüşmelerin ardından sözlerine devam eden Tombul, "Bizim için önemli olan toplu görüşmelerin toplu sözleşme olmasına ilişkin taahhüttür. Biz 2008 yılına kadar bekleyeceğiz" dedi. Bunun üzerine Bakan Şahin, 2008 yılına kadar anayasanın değişeceğini ve taahhütlerin yerine getirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber