Yurtta kalan kızların ÖSS başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kız yurdunda kalan 8 kız öğrencinin 3'ü 4 yıllık fakülte, 5'i de çeşitli meslek yüksek okullarına yerleştirildi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, yaptığı açıklamada, yurtta kalan öğrencilerin barınma ve sağlık sorunlarının yanı sıra eğitimleriyle de yakından ilgilendiklerini, üniversite sınavına hazırlanmaları için onları çeşitli dershanelere gönderdiklerini söyledi.

Yurtlardaki öğretmenler aracılığıyla da öğrencilerin başarılı olması için yoğun gayret gösterdiklerini belirten Konan, sözlerine şöyle devam etti:

?8 yıl sonra ilk kez yurtta kalan öğrencilerimiz üniversiteyi kazanma başarısı gösterdi. Bu durum bizler için mutluluk vericidir. Kazanan çocuklarımızı kutluyor ve onlara gelecekteki hayatlarında başarılar diliyorum. Üniversiteyi kazanmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

İYİ ÖRNEK OLACAK

8 kız öğrencinin çeşitli üniversitelerde eğitim görecek olmalarının, yurtlarda kalan diğer öğrencilere örnek olacağına işaret eden Murat Konan, ?8 yıl önce yurtta kalan bir kız çocuğumuz 4 yıllık bir fakülteye yerleştirilmiş. Aradan geçen süre içinde daha büyük bir başarı gösterilmemiş. Bu yıl ise 3'ü 4 yıllık fakülte, 5'i de çeşitli meslek yüksek okuluna yerleştirildi. Bu azımsanacak bir başarı değil? dedi.

Fakülte ve meslek yüksek okullarına yerleştirilen, ancak isimleri verilmeyen öğrencilerin bölümleri şöyle:

?Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği, Balıkesir Üniversitesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik, İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Seracılık ve Süs Bitkileri Düzenleme, İnönü Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvarlık, İnönü Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar ve Programlama ve İnönü Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar ve Programlama Bölümü.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber