KESK'ten açık çağrı: Sizler de masadan çekilin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Toplu görüşmelerden çekilen KESK, görüşmelere katılan diğer konfederasyonlara, "Sizler de masadan çekilin. Masadan çekilerek ortak ve kararlı bir tavır gösterebilirsek toplu görüşmeyi toplu sözleşmeye çevirebiliriz" çağrısında bulundu.

KESK Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "grev hakkını öngörmeyen bir yasanın yaratacağı kısır döngünün daha ilk görüşme masasında açığa çıktığı" ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Buradan bir kez daha hükümete sesleniyoruz; Toplu görüşmeler başlamış olsa da hala vaktimiz var. Bir an evvel toplu görüşme yerine toplu sözleşme masasını kuralım. Toplu sözleşme yapmak için iddia edildiği gibi herhangi bir yasal düzenlemeye gerek yoktur. Grev ve toplu sözleşme hakkımız vardır, bunun önündeki engel siyasi iradedir.

Masadaki orta oyununa ortak olan diğer konfederasyonlara açık çağrı yapıyoruz; Sizler de masadan çekilin. Masadan çekilerek ortak ve kararlı bir tavır gösterebilirsek toplu görüşmeyi toplu sözleşmeye çevirebiliriz. Hükümet toplu sözleşme hakkımızı tanımadığı sürece masaya oturmayalım. Taleplerimizin kabul edilmesi için Türkiye'nin her yanında 'ortak grev' yaparak kamu emekçilerinin sesini yükseltelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber