Bilim Olimpiyatı'nda Türkiye en fazla madalya getiren okul...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TÜRKİYE'NİN VE İZMİR'İN GURURU OLDULAR

- TÜRKİYE'NİN EN ÇOK MADALYA KAZANDIRAN OKULU

- ÖZEL YAMANLAR KOLEJİ, 2007 DÜNYA BİLİM OLİMPİYATLARI'NDA TOPLAM 13 MADALYA ALARAK BU ALANDA BAŞARISINI TESCİLLEDİ

(FOTOĞRAFLI)

İZMİR (İHA) - TÜBİTAK tarafından belirlenen Bilim Milli Takımları'na en çok öğrenci veren İzmir Özel Yamanlar Koleji, Rusya, Vietnam, Kanada, İran, Yunanistan ve Bulgaristan'da bu yıl yapılan uluslararası 6 Bilim Olimpiyatı'nda 13 madalya ile Türkiye'ye en fazla madalya kazandıran okul oldu. İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencisi Hande Boyacı ise Kimya Olimpiyatları'ndan "altın madalya" ile dönerek Türkiye'nin altın madalya kazanan ilk kız öğrencisi oldu.

2007 Dünya Olimpiyatları'nda Türkiye genelinde toplam 30 madalya kazanılırken, bunun 13 tanesinin Yamanlar Koleji tarafından alınması okula en çok madalya kazandıran okul ünvanını getirdi.

İzmir Özel Yamanlar Koleji Dünya Bilim Olimpiyatları'nda madalya alan öğrencilerini tanıtmak amacıyla Hilton Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya madalya alan öğrenciler ile İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural, Özel Yamanlar İlköğretim Okulu Müdürü Murat Çelen ve öğrencileri olimpiyatlara hazırlayan öğretmenler katıldı

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Dünya Kimya Olimpiyatı'ndan altın madalya ile dönen Hande Boyacı'nın ülkemiz için Dünya Bilim Olimpiyatları'nda birinci olan ilk kız öğrenci olduğuna dikkat çekti. Bilim Olimpiyatları'nın ülkemizde yeni yeni yerleşmeye başladığını anlatan Kasap, şöyle konuştu: "Ancak tüm dünya da tüm eğitim kurumları Bilim Olimpiyatları'na son derece fazla önem veriyor. Geçen yıl yapılan olimpiyatlarda Amerika hiç madalya alamayınca ABD Senatosu'na bunun

nedenini sorgulamak için soru önergesi bile verildi."

Türkiye genelinde alınan toplam 30 madalyanın 13 tanesi Yamanlar Koleji ve 2 tanesinin de İzmir Fen Lisesi'nden olmak üzere 15 tanesinin İzmir'den çıktığını anlatan Kasap, bu başarının İzmir'in eğitim seviyesini gösterdiğini söyledi. Öğrencilerin olimpiyatlara çok yoğun bir tempoyla hazırlandığına vurgu yapan Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kasap, öğrencilerin olimpiyatlara sağlıklı bir şekilde hazırlanması için okulun büyük bir gayret göstererek her imkanı sağladığını söyledi.

İzmir Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural ise olimpiyatlara hazırlanma sürecinin "uzun ve zahmetli bir yol" olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Lise 1'nci sınıftan itibaren derecelerine ve alanlarına göre olimpiyatlara yönlendirildiğini anlatan Ural, şöyle konuştu: "Alanında uzman öğretmenler tarafından periyodik olarak çalıştırılıyorlar. Uluslararası çapta yapılan 7 Bilim Olimpiyatı'ndan 6'sı sonuçlandı. Türkiye bu olimpiyatlarda 6'sı altın, 10'u gümüş, 9'u bronz, 5'i mansiyon olmak üzere toplam 30 madalya kazandı. 15-22 Ağustos tarihleri arasında Hırvatistan'da yapılacak 19. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı ile bu sayının daha

da artması bekleniyor. Uluslararası yarışmaların hepsine katılmaya hak kazanan Yamanlar Koleji bu yıl toplam 13 madalya kazandı."

14-24 Temmuz 2007 tarihleri arasında Rusya'da yapılan 39. Uluslararası Kimya Olimpiyatları'nda birinci olarak altın madalya kazanan İzmir Özel Yamanlar Koleji Öğrencisi Hande Boyacı da olimpiyatlara hazırlanma sürecinde okulu ve ailesinden büyük destek gördüğünü söyledi. Günde 8 saatlik bir çalışma temposuyla olimpiyatlara hazırlandığını anlatan Boyacı, sınav tarihleri yaklaştığında bu temponun daha da artığını belirtti.

Üniversite sınavında da SAY-2'de Türkiye 267'ncisi olan Hande Boyacı, eğitimine Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü'nde devam edeceğini söyledi. Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler alanlarında sınavsız üniversiteye girme hakkının yanında TÜBİTAK tarafından para ödülü ve burs imkanı elde ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber