İçişleri: Vali şaraptan dolayı değil mahkeme kararı nedeniyle görevden alındı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Ağustos 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, Temel Koçaklar'ın Muğla Valiliği'nden alınmasının, 'risotto krizi'yle ilgisi olmadığını, Danıştay kararının gereği olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı Radikal'de dün çıkan, 'Bu da 'risotto' krizi, şaraplı yemek valiyi yedi' başlıklı haber üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, eski Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nun, 2001 yılında merkez valiliğine atanmasına karşı İçişleri ve Başbakanlık aleyhine yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtığı anımsatılarak, "Danıştay 5. Dairesi 26 Mayıs 2004 tarihinde atama işlemini iptal etmiştir" denildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yiğenoğlu'nun Muğla Valiliği'ne, Koçaklar'ın merkez valiliğine atanması, Danıştay kararı gereğidir. Yani hukukun gereğidir. Bu uygulamayı, hukuk kuralları dışında, kişilerin işlerine geldiği şekilde dedikodu mahiyetinde ürettikleri senaryolara dayandırmanın akıl ve mantık ölçüleriyle bağdaşan bir tarafı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devletlerinde her konuda hukukun gereği neyse o yapılır. Hiç kimsenin hukuk kurallarının uygulanmasından rahatsız olmaması gerekir. Bugün hukuk kurallarının uygulanmasından rahatsız olanlara da bir gün hukukun gerekebileceği tabiidir."

İçişleri Bakanı Osman Güneş'in Koçaklar'ın organize ettiği yemekte risotto yediği, ancak içinde şarap olduğunu öğrenince valiyi görevden aldığı öne sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber