24 AKP'li, liste Çankaya Köşkü'ne gitmeden önce bakan olacaklarını öğrendi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Ağustos 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da mısın, tatilde mi!

Başbakan Erdoğan'ın kabine listesine aldığı 24 AKP'li liste Çankaya Köşkü'ne gitmeden önce bakan olacaklarını öğrendi

Başbakan Erdoğan'ın kabine listesine aldığı 24 AKP'li liste Çankaya Köşkü'ne gitmeden önce bakan olacaklarını öğrendi. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, kabineye yeni giren milletvekillerini telefonla arayarak bilgi verdi. Bakan olması beklenen isimler, tatilini yarıda bırakarak Ankara'ya döndü.

Listede yer alan isimlerin telefonla Ankara'ya çağrılmasından sonra AKP'li vekiller arasında ilginç bir telefon trafiği yaşandı. Bazı vekillerin aniden Ankara'ya döndüğü bilgisi üzerine AKP'liler telefonla arkadaşlarını arayarak, ?Tatilde misin, Ankara'ya mı döndün?? diye sorarak bakanların kim olduğunu öğrenmeye çalıştı. Erdoğan'ın Sezer'e sunduğu listede Abdullah Gül'ün ?Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı? olarak birinci sırada yer aldığını bildirdi. Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Dışişleri Bakanlığı'na getirilecek kişinin Başbakan Yardımcısı sıfatı olmayacak. Böylece AKP hükümetinde, 3 kişi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak. MGK'ya katılan bakan sayısı 7'den 8'e çıkmış olacak.

Suyun başına Veysi Eroğlu geliyor

Kulislere göre, Başbakan kabinenin yanı sıra idari yapıda da değişiklik yapacak. Erdoğan'ın planı şöyle:

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı üçe bölünecek. Enerji Bakanlığı'na Binali Yıldırım atanacak. Elektrikle ilgili birimler Enerji Bakanlığı'nda kalacak ve nükleer enerji yatırımları yeni dönemde ön plana çıkacak.

*Doğalgaz ve petrolle ilgili kuruluşlar ise Enerji Bakanlığı'ndan ayrılacak ve Devlet Bakanlığı'na bağlanacak. Şu anda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Hilmi Güler'in, Devlet Bakanlığı'na kaydırılacağı ancak TPAO ve BOTAŞ'ın Hilmi Güler'e bağlanacağı belirtiliyor.

*Çevre ve Orman Bakanlığı da birbirinden ayrılarak Su ve Çevre Bakanlığı oluşturulacak. Yeni oluşturulan bu bakanlığın başına Veysel Eroğlu'nun getirilmesi bekleniyor.

*Şu anda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı olan Karayolları Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanacak.

*Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni hükümette Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden sorumlu koordinatör bakan olacak. Başbakan'ın Maliye Bakanlığı'na çok güvendiği Mustafa Açıkalın olarak belirlediği iddia ediliyor.

*Şu anda Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e bağlı olan Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Gümrük Müsteşarlığı ise iki ayrı Devlet Bakanlığı'na bağlanacak.

*Kültür ve Turizm Bakanlığı da bölünecek. Ertuğrul Günay Kültür veya Turizm Bakanı olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber