TBMM'de bugün...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'DE BUGÜN...

DTP TBMM Grubu saat 11.00'de, CHP Grubu ise saat 14.00'te toplanacak. Saat 15.00'te toplanacak TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için yapılacak seçimin ilk turu gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 11. CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İÇİN İLK TUR BUGÜN

Adaylıklarını açıklayan; AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ile DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, ilk iki turda 367 oy için yarışacaklar.

Cumhurbaşkanı adaylığı için 10 Ağustos Cuma günü başlayan 10 günlük sürenin sona ermesinin ardından, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanının seçimi için gözler TBMM Genel Kurulu'nda.

AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ile DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Cumhurbaşkanlığı için adaylıklarını açıkladılar.

Bugün, saat 15:00'de toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylaması yapılacak.

İlk turdan sonuç alınamaması durumunda 2. tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı, 3. turdan da sonuç alınamaması durumunda ise cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçilmek için ilk iki turda en az 367 oy almak gerekiyor. 3. turda ise TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 oy almak cumhurbaşkanı seçilmek için yeterli olacak. Bu turda da hiçbir adayın bu sayıya ulaşamaması halinde, en çok oyu alan iki aday 4. turda yarışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber