Polis müdürüne yumruk attı, kolu kırıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2'NCİ lig takımlarından Adanaspor'un, Şanlıurfaspor karşısında 2- 1 galip geldiği maçta çıkan kavgayı yatıştırmaya çalışan Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Olcay Tok'u yumrukla kaşından yaraladığı iddia edilen ve bu arada çıkan arbedede kolu kırılan Şanılurfasporlu taraftar 42 yaşındaki Ümit Güzel tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 Ocak Stadı'nda dün pazar akşamı oynanan Adanaspor- Şanlıurfaspor maçı sonrasında kale arkası tribününde meydana gelen olayları çevik kuvvet ekipleri ile birlikte yatıştırmaya çalışan Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Olcay Tok, iddiaya göre, Şanlıurfasporlu taraftar Ümit Güzel'in attığı yumrukla kaşından yaralanarak kanlar içinde kaldı. Emniyet Müdür Yardımcısı'na yapılan saldırı saniye saniye kameralara yansıdı. Öfkeli saldırgan Güzel kelepçelenerek gözaltına alındı. Çıkan arbedede kolunun kırıldığı anlaşılan Güzel, Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi edilirken, stadyumdaki sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Emniyet Müdürü Olcay Tok'a, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan kontrolün ardından 3 günlük rapor verildi.

Hakkındaki yasal işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi 5'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Güzel, verdiği ifadesinde Emniyet Müdür Yardımcısı Tok'a karşı herhangi bir saldırısının olmadığını iddia ederek şunları söyledi:

?Ben Urfa'da oturuyorum. Ziraat Odası'nda memurum. Şanlıurfaspor takımını desteklemek için Adana'ya geldim. Maçı Adanaspor 2- 1 kazandı. Bu sırada taraftarlar birbirine karşılıklı taş atıyordu. Taşlardan korunmak için tribünün alt kısmına indim. Bir kişinin bayıldığını gördüm. O sırada sivil kıyafetli bir şahıs vardı. Buna polis memurları müdür diyordu. Polis müdürünün elini tuttum. ?Yerde yatmakta olan şahsa yardım etmek lazım' dedim. Ben müdürün elini tutarken atılan taş başına geldi. Ben de müdür düşmesin diyerek elini tutmak istedim. Ondan sonra polisler bana coplarla vurdu. Müdüre herhangi bir hareketim olmadı. Ben polislere ?Yeter artık vurmayın, elim şişti' dedim. Daha sonra sivil giyimli bir polis, ?Bu arkadaşı alın içeri yeter' dedi. Polisler bana coplarla sırtıma, koluma vurdular.?

Güzel'in avukatı Nizar Savaş da olay günü kendisinin de maçta olduğunu belirterek, ?Taraftarlar karşılıklı olarak taşkınlık yaptı. Taş attılar, küfür ettiler. Şüphelinin birçok polis memurunun arasında polis müdürüne herhangi bir harekette bulunması mümkün değildir. Olay nedeniyle, kolu da kırılmıştır. Olay yerinde yargısız infaz yapılmıştır? dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Güzel'in kolunun taraftarlar arasında çıkan olaylar sırasında kırılmış olabileceğini iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber