TEDAŞ'a atanacak 4600 personel için izin bekleniyor

Haber Giriş : 28 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme kapsamındaki TEDAŞ'a alınacak 4 bin kişiye 600 kişi daha eklendi. Atamalar için Devlet Personel ve Hazine Müsteşarlığı'ndan gelen izin yazısı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bekliyor.

Atama sadece meslek liselerinin elektrik-elektronik mezunlarının arasından yapılacak. Sözleşmeli personel olabilmek için son iki Kamu Personel Sınavı'nda 70 ve üzerinde puan alanlar tercih edilecek.

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik'in geçtiğimiz hafta açıkladığı 4 bin kişilik yeni personel alımı için düğmeye basılıyor. 600 kişinin daha eklendiği alım konusunda Devlet Personel ve Hazine Müsteşarlığı'ndan beklenen izinler çıktı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredilen TEDAŞ'da 4600 kişilik kadro konusunda son bir izin bekleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın da onayının alınmasıyla birlikte son iki Kamu Personel Sınavı'nı kazananlar arasından tercih yapılacak.
Buna göre, meslek liselerinin elektrik-elektronik bölümünden mezun olan adaylar arasında söz konusu sınavlardan 70'in üzerinde alanlar şanslı olabilecek. Ayrıca sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek teknisyen kadrosu için özelleştirme süreci göz önüne alınacak.
Özelleştirme programına alınan TEDAŞ'ın dağıtım bölgelerinde çalışacak bu kişiler özelleştirme sonrasında da sözleşme süresine göre kadrolarını koruyabilecekler. Kadroların peyderpey atanacağını belirten yetkililer, önceliğin kayıp-kaçak oranının yüksek olduğu doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İstanbul'da olacağını belirtti.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber