Meteoroloji'nin 24-27 Ağustos hava tahmin raporu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Meteoroloji'nin 24-27 Ağustos Hava Tahmin Ropuru açıklandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji Genel Müdürlügü 24-27 Ağustos tarihlerini içeren ülke genelinde yaşanacak hava durumuyla ilgili hava tahmin raporunu açıkladı.

Rapora göre bugün itibariyle yurdun kuzeydoğu iç kesimlerinde sağanak bekleniyor. Hafta sonu ise, İç Anadolunun Doğu'su, Doğu Akdeniz'in İç kesimleri ile Doğu Anadolunun Kuzeyinde sağanak yağış öngürülüyor.

Açıklamada son 24 saat içerisinde metrekareye Samsun'da 88, Çarşamba'da 43, Rize'de 19, Hakkari'de 17, Iğdır'da 14, Merzifon'da 13 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Sağanak yağışların Cumartesi günü ise Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun Kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun Kuzeyi ile Sinop, Samsun,Ordu çevrelerinde etkili olacağı ifade edildi.

Hava sıcaklığının haftasonu yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilen açıklamada cumartesi günü ismi geçen yerlede beklenen yağışla ilgili vatandaşların sel, taşkın, yıldırım düşmesi, heyelan v.b. durumlara karşı tedbir olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber