Yabancı sermayenin yeni gözdesi; özel hastaneler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı şirketler, Türkiye'de bankacılık, telekomünikasyon, enerji ve inşaatın ardından sağlık sektörünü de gözüne kestirdi.

Uluslararası bir bankalar konsorsiyumu, Şifa Hastaneler Grubu'na ortaklık teklifinde bulundu. Daha önce de Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyelerinden Ali Al-Turki'ye ait Almond Holding, Acıbadem Sağlık Hizmetleri'nin yüzde 21,66 hissesini satın almıştı.

Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mahmut Akdoğan, 1 ay önce Uzakdoğu ve Dubai merkezli bazı bankaları temsil eden bir danışmanlık şirketiyle yatırım görüşmeleri yaptıklarını açıkladı. Şirket yetkililerinin kendilerine satın alma ya da ortaklık teklif ettiklerini belirten Akdoğan, "Hastanelerimizi satma gibi bir niyetimiz olmadığı için talebi reddettik. Ancak ileride yapmayı hedeflediğimiz bazı uluslararası yatırımlarda ortak hareket edebileceğimiz cevabını verdik." dedi. Mahmut Akdoğan, gelecek yıllar içinde Türkiye genelinde başta İstanbul ve İzmir olmak üzere 5 yere 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı amaçladıklarını, ayrıca Afrika ve Asya'dan 5-6 ülkeye de açılmak istediklerini aktardı.

Ancak yeni yatırımlar konusunda ciddi bürokratik engeller yaşadıklarını dile getiren Akdoğan, "Bürokrasi hızımızı kesiyor, önümüzü görmemizi engelliyor ve ayağımızı bağlıyor adeta. Ama biz önce ülkemize yatırım yapıp ayağımızı yere sağlam bastıktan sonra yurtdışına açılmak istiyoruz." şeklinde konuştu. Şifa Hastaneler Grubu'nun halen İzmir'de iki, Erzurum'da da bir hastanesi bulunuyor.

Mahmut Akdoğan, hastanelerine başta AB ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika'dan hasta gelişlerinin başladığını bildirdi. Avrupa'da bazı hastanelerin Şifa Hastanesi cihazlarından elde edilen görüntüleri yöneticilerine göstererek benzeri cihaz yatırımı talebinde bulunduklarını anlatan Akdoğan, Türk işçilerinden de hatırı sayılır sayıda bir hasta portföyüne sahip olduklarını kaydetti. İsveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden de çok sayıda hastanın başarılı tedavileri sonrasında buradaki hemşirelerin veya doktorların doğum gününü kutlamak için gelecek kadar vefa örneği sergilediklerini sözlerine ekledi.

Şerif Erdikici - Çağlar Avcı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber