TRT kulislerini karıştıran atama

Haber Giriş : 29 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Bölge Müdürü'yken selefini silahla dövdüğü için dört ay ceza alan Mehmet Atalay, TRT Genel Müdürü Demiröz'ün danışmanı oldu

TRT Genel Müdürlüğü, kurumda adı 'tabancalı müdür'e çıkan Mehmet Atalay ile iki kez müfettiş raporuyla görevden uzaklaştırılan eski müdür Hamdi Karbuzoğlu'nu ödüllendirdi.

Bu kişilerden Mehmet Atalay kurumda 'tabancalı müdür' olarak anılıyor. Atalay, bu unvanı Trabzon Bölge Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada kazandı. Müfettiş raporları ve mahkeme kararlarına göre olay şöyle gelişti: Yerel basında hakkında çok sayıda olumsuz haber çıkan Trabzon Bölge Müdürü Macit Eroğul görevinden alınarak yerine Atalay atandı. Ancak Eroğul aleyhinde çıkan haberlerden Atalay'ı sorumlu tutarken, görevden alınması ve lojmandan çıkarılması kararlarının iptali için de idari yargıya başvurdu. Halef-selef müdürler 'hasım' haline geldi. Çalışanlar da ikiye bölündü. 14 Şubat 2002'de Atalay Trabzon'a giderken, Eroğul lojmandan çıkarma işleminin durdurulması kararını iletmek üzere bölge müdürlüğüne geldi. Arkadaşları haber verince Atalay Eroğul'u yayın şefliği odasında buldu. İçeridekileri dışarı çıkardı ve tabancasının kabzasıyla Eroğul'u dövdü. Akçaabat Savcılığı tabancaya el koydu, Atalay hakkında dava açıldı. Dava geçen günlerde sonuçlandı ve Atalay 4 ay hapis cezasına aldı, ceza paraya çevrildi.

TRT Disiplin Kurulu ise Mehmet Atalay'a, 'silahlı tehdit ve tecavüz' fiili 'işten çıkarma' cezasını gerektirmesine karşın 'hafifletici' nedenleri dikkate alarak 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verdi. TRT müfettişlerinin soruşturması sürerken, Atalay ile Eroğul Ankara'ya çekilerek APK uzmanlığı görevlerine atandı. Atalay, Demiröz döneminde fiilen genel müdür danışmanı olarak görevlendirildi.

Müfettişlikti, müdür oldu
Alım satım daire başkanlığı görevine getirilen Hamdi Karbuzoğlu ise önce Trabzon sonra da Diyarbakır Vericiler Müdürlüğü görevlerinden müfettiş raporlarıyla uzaklaştırıldı. 2001 yılında Trabzon Bölge Vericiler Müdürlüğü görevinden işyerinde huzursuzluğa neden olduğu gerekçesiyle ve müfettiş raporuyla Diyarbakır'da aynı göreve sürülen Karbuzoğlu, burada da fazla kalamadı.

Teftiş Kurulu'nun konu hakkındaki soruşturması sürerken, 'çalışma barışının tesisi ve daha büyük sorunların çıkmaması için soruşturma sonucu beklenmeden' Ankara'ya çekildi ve uzman kadrosuna atandı. Şenol Demiröz döneminde Karbuzoğlu hakkındaki soruşturmanın sonucu beklenmeden yükseltildi ve bütün alım - satım işlemlerinin gerçekleştirildiği birime başkan yapıldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber