26 Ağustos 2007'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-HALKIN YÜZDE 57,6'SI SEZER'İ SEVİYOR

-Metropoll Stratejik ve sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yaptırdığı ?Türkiye de siyasal durum araştırması? sonuçlarına göre halkın yüzde 57.6 sı Cumhurbaşkanı Sezer hakkında olumlu kanaate sahip.

-CUMHURBAŞKANI SEZER SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri sonrasında ilk ziyaretini memleketi Rize'ye yapıyor. Erdoğan, Rize'de çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacak ve halka hitap edecek.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARI

-MÜMTAZ SOYSAL : ?İDEOLOJİK BİR ANAYASA?

-HİKMET SAMİ TÜRK : ?1924 ANAYASASI'NA DÖNÜLÜYOR?

-AKP tarafından hazırlatılan, ?sivil anayasa? taslağının zamanlamasına dikkat çeken Soysal, ?Meclis oturumları başlamadan, cumhurbaşkanı seçilmeden bu aceleci çabayı sormak lazım. Burada cumhurbaşkanı yetkilerine kısıtlama getirilmiyor, yetkiler ortadan kaldırılıyor. Yeni Cumhurbaşkanının yargılanıp yargılanmayacağı net değil. İdeolojik bir anayasa hazırlığı? dedi.

-Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de, ?AKP, niyetini ortaya koyuyor. Türbanı yavaş yavaş serbest hale getirmek için düzenlenen bir oyun. Ne yazık ki akademisyenlerde bu oyuna alet oluyorlar? şeklinde değerlendirdi.

-BBP LİDERİ YAZICIOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-OLLI REHN: EKÜMENİK KAVRAMI ÖZGÜRCE KULLANILABİLMELİ

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nda verilen bir yazılı soru önergesini yanıtlarken, ?Patrik ve Patriklik kiliseyle ilgili Ekümenik ünvanını kullanmada özgür olmalıdır? dedi.

-AB'DE BROŞÜR KAZASI

-AB Komisyonu Vergilendirme ve Gümrük Birliği Genel Direktörlüğü'nün Türkçe dahil 10 dilde broşür bastırdı, ancak İtalyanca broşür unutulunca bu ülkenin Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekilleri tepki gösterdi.

-BANKACILIK KARININ YÜZDE 50'SİNİ ÜÇ KURULUŞ ALIYOR

-Bankacılık sektörü karının yüzde 50'sinin Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Bankası'na ait olduğu belirlendi. 46 bankanın yeraldığı sektör toplam 7 milyar 870 milyon YTL kar ederken, bunun 3 milyar 996 milyon YTL'si bu üç banka tarafından oluşturuldu.

-DANİMARKA RESMİ SİGORTA ŞİRKETİ TÜRKİYE'Yİ KAPSAM DIŞINA ALDI

-Danimarka Resmi Sağlık Sigortası Offentlige Sygesikring, 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'de hastalanan ya da kaza geçiren Danimarkalıların tedavi masraflarını karşılamayacağını duyurdu.

-VAKIFLAR İŞGALCİLERDEN 24 MİLYON YTL TAHSİLAT YAPTI

-Vakıflar Genel Müdürlüğü, zaman içerisinde işgale maruz kalan arazilerinin hem geriye dönük hem de yeni kira bedellerinden, 4 yıl içerisinde 24 milyon YTL tahsilat yaptı. Genel Müdürlük ile işgalciler arasındaki davalarda ise yüzde 83.41'lik bir azalma meydan geldi.

-ENERJİ BAKANLIĞI, RÜZGAR ENERJİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

?Elektrikte arz sorunu yaşayan Enerji Bakanlığı, rüzgar enerjisinden etkin olarak yararlanılması için harekete geçti. Hazırlanan düzenlemeye göre Elektrik İşleri Etüt İdaresi, rüzgar enerjisi santrali alanındaki güç yoğunluğu en az 300 W/m2 olan başvuruları değerlendirmeye alacak. İnşaat döneminde en az bir kez denetlenecek olan rüzgar yatırımlarına, rüzgar ölçümü, zemin etüdü ve fizibilite desteği sağlanacak.

-DÜNYANIN EN BÜYÜK SICAK HAVA BALONU TÜRKİYE'DE

-İngiltere'de üretilen dünyanın en büyük sıcak hava balonu, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'nun katıldığı etkinlikte Nevşehir'de havalanacak.

-SEYRANTEPE İHALESİ YARIN YAPILIYOR

-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), teklifleri teknik şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle iptal ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi yapımı ihalesi yarın tekrar yapılacak.

-TELEKOMÜNİKASYON DÜNYASI YENİ DÖNEM BEKLENTİLERİNİ TARTIŞACAK

-Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nin, yarın (27 Ağustos) İstanbul'da düzenleyeceği ?8. Telekomünikasyon Arenası?nda sektörün önde gelen temsilcileri bir araya gelerek, yeni dönem beklentilerini masaya yatıracak

-ÇATALHÖYÜK TARİHİ ESERLERİ ANKARA'DA

-Çatalhöyük kazısı sırasında ortaya çıkan eserlerden oluşan seçme bir bölüm, bir yıl boyunca Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber