Maliye Bakanı Unakıtan: Yeni kabinedeki isimleri yalnızca Başbakan biliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR (CİHAN)-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Yeni kabinedeki isimleri yalnızca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan biliyor.'' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunmak için Eskişehir'e geldi. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) üyeleri ile Anemon Otel'de biraraya gelen Unakıtan esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafa çeşitli tavsiyelerde de bulunan Unakıtan, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, bir gazetecinin ''Eskişehir kabinede hangi düzeyde temsil edilecek?'' sorusu üzerine ''Yeni kabinedeki isimleri yalnızca Başbakan biliyor.'' diye konuştu.

Salı günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını ifade eden Unakıtan, ''Ondan sonra da Başbakanımız yeni kabineyi Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacak. Bunu orada göreceğiz çünkü Başbakanımızın da dediği gibi kabineyi kendisinden başka kimse bilmiyor. Bende bilmiyorum. Başbakanımız kimseye (Sen şu olacaksın) diye birşey demedi'' şeklinde konuştu. ''Eskişehirlilerin arzusunu biliyorum. İnşaallah istedikleri gibi olur'' şeklinde konuşan Unakıtan şöyle devam etti: ''Önümüzdeki hafta herşey belli olacak zaten. O yüzden fazla konuşmaya da gerek yok. Biraz sabır göstereceğiz''

Başbakan Erdoğan'ın ekonomiyi tek çatı altında toplama niyetinin olduğunu belirten Unakıtan, ''Bir koordinatörlük bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı olacak. Hükümetin sistemi belli ancak isimler Başbakan tarafından biliniyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber