Eğitim-Sen: 'Eğitim sistemi iflas etti'.

Haber Giriş : 29 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Liselere Giriş Sınavı sonuçlarının eğitim sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini savundu.

Dinçer, 2004-ÖSS'de 32 bin 177 adayın, LGS'de de 64 bin 598 adayın "sıfır" puan aldığına işaret ederek, ÖSS'nin ardından LGS sonuçlarının da ezbere dayalı, düşünmeyen, sorgulamayan bireyler yetiştirmeyi ilke edinen eğitim sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini kaydetti.

Parası bulunanların avantajlı olduğunu, yüz binlerce gencin ve çocuğun yoksulluk yüzünden okuyamadığını ifade eden Dinçer, "AKP, iktidara geldiği günden bu yana eğitim gibi en temel insan hakkını serbest piyasanın insafına bırakmak için yasal düzenlemeler gerçekleştirmektedir. Yapılan her sınav sonucunda açıklanan sonuçlar bir kez daha göstermiştir ki eğitim sistemi kamusal, nitelikli, demokratik, bilimsel ve laik bir nitelik kazanmadıkça sıfır çeken öğrencilerin gazete manşetlerine taşınması, konunun köşe yazılarına konu olması artacaktır" dedi. Dinçer, okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitim sisteminin herkesin eşit koşullarda yararlanabileceği biçimde yeniden düzenlenmesini istedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber