İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bu Başvuruyu İvedi Olarak Cevaplamalı

Bir polis memuru arkadaşımız, eşinin yaşadığı karın ağrısı şikayeti çerçevesinde, eşi ile birlikte İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başvurur. Ancak radyoloji doktorunun uyguladığı müdahele sonrasında eşi ölüm tehlikesi atlatır. Polis memuru yaşadıklarını bir dilekçe ile hastane başhekimliğine iletir. Dilekçede belirtilen iddialar çok ciddi olup, Üniversite hastanesinin bir an önce bu dilekçedeki iddiaları soruşturması gerekmektedir. İşte ziyaretçimizin yaşadıkları....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki dilekçede yer alan doktor isimleri memurlar.net tarafından gizlenmiştir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir açıklama göndermesi halinde, bu açıklama da, memurlar.net tarafından yayımlanacaktır.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİNE
İSTANBUL

.. İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuruyum. Hastanenize karın ağrısı şikayetiyle yatırdığım eşim Keziban ÇERTEL, Radyoloji 15 doktoru M. beyin ekte göndermiş olduğum şekildeki tıbbı hatasıyla ölüm tehlikesi atlatmıştır. Olayın soruşturularak adı geçen doktor hakkında gereken incelemenin yapılmasını ve sonucun adresime bildirilmesini istiyorum.
Gereğini arz ederim.

ADRES : 21/08/2007
Orhan ÇERTEL
.. İlçe Emniyet
Müdürlüğü

EKİ:
1 Adet Müdahalenin Özeti


İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTENESİNDE YAPILAN MÜDAHALENİN ÖZETİ

Karın ağrısı rahatsızlığı ile müracaat etmiş olduğumuz hastanenizde Dahiliye Dr.L. hanımın isteği ile baryumlu bağırsak filmi istendi.

Bunun üzerine Radyoloji 15 e kayıt yaptırıp 4 günlük diyet ve isal ilacı aldıktan sonra 26/07/2007 Perşembe günü saat 11:00 da çekim için masaya yatırıldı ve boryum sülfat ilacını makattan vermeye başlandı, yaklaşık 3 dk kadar sonra eşim "ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum ilaç dokundu galiba" diye Dr.M.'yi uyarıyor. Oda bir şey olmaz diye ilaç vermeye devam ediyor, ilaçı vucut kabul etmiyor makattan sızıyor. Doktora durumu eşim yine bildiriyor bir şey olmaz diyerek tekrar yerine takıyor ve ilaç vermeye devam ediyor.

Aradan yaklaşık 5 dk geçmiyor eşim "fena oluyorum bayılacağım durdurun ilacı" diyor.
Doktor yine laabali şekilde bir şey olmaz diyerek devam ediyor.
Bu şekilde çekim 15 dk kadar sürdü.
Ben bu arada kapı önünde bekliyordum. Doktor dışarı çıktı "işlem tamam hastanı kaldır" dedi. Ben işimin yanına gittiğimde eşim "ben hiç iyi değilim" diyerek kendinden geçti.

Ben Doktor M'yi çağırdım, yine hiç umursamaz şekilde odaya girdi eşimi uyandırmaya çalıştı, tokat attı, beceremeyeceğini anlayınca koşarak gitmesi gerekirken yine laabali şekilde yavaş yavaş yürüyerek gitti 10 dk sonra bir hemşire bulmuş geldi. Hemşire serum taktı, bu doktor da, serum suyuna hızlı gitsin diye eliyle bastı, kolu birden şişti. Baktılar olmuyor Dr. M. gitti yaklaşık 7 dk sonra yoğun bakım doktorunu bulmuş geldi. Yoğum bakım doktoru Dr.M.'ye "BT emar iste, Beyin Tomakrafisi iste" dedi. Dr.M. ise "ben isteyemem", dedi, Yoğun bakım Dr.u "Sen ne biçim doktorsun neden istemiyorsun" diye bağırdı, yine hiç vurdumduymaz şekilde davrandı. Yoğun bakımdan gelen o iki doktorun yardımıyla yoğun bakıma alınan eşim, 8 saat şuuru kapalı 24 saatte yoğun bakımda kalarak hayati tehlikesini atlattı.

Bunun sonucunda eşimin bağırsaklarının su topladığını verilen baryum ilacından ve ilacın zorlamasından dolayı Karaciğerin normal değerlerini yitirdiğini ve bağırsaklarının kanadığını öğrendim. 5 gün acil dahiliye de sedye üzerinde yatırılan ve 27-28/07/2007 günü acil dahiliye doktoru olan E. hanım "yerimiz yok eşinin durumu da iyi, taburcu edelim" deyince ben eşimi Memleketim olan Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdüm. Orada sizin Doktorunuz olan ve hiçbir şeyi yok diye taburcu ettikleri eşim tam 17 gün yatarak bağırsaklarından tedavi görmüş ve akıbetinde de 6 ay ilaç kullanacaktır.

Ayrıca Dr.M. çekmiş olduğu filmlerin raporunu dahi istediğim halde bana vermedi. Çekmiş olduğu bağırsak röntgenlerinin de raporunun tarafıma gönderilmesini istiyorum. İsteğiniz halinde elimde Kayseride yapılan tetkikler ve raporlarım vardır.

Bir doktorun yanlış uygulaması diğer bir doktorun bir şey yok diye taburcu etmeleri yüzünden tam 25 günüm hastanelerde geçti. Bu konuda da ayrıca maddi tazminat davası da acacağım;
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Orhan ÇERTEL
.. İlçe Emniyet
Müdürlüğü

Yukarıdaki haber "Haber Gönder"e iletilen bilgiler ışığında hazırlanmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber