Yıldırım düştü, hastanenin bilgisayar sistemi çöktü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Durmuş SEVİNDİK- Barış DOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin yakınına düşen yıldırım, hastanenin bilgisayar sistemini devre dışı bıraktı. Kayıt yapılamaması nedeniyle muayenelerini yaptıramayan hastalar bu duruma tepki gösterdi.

ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin yakınlarına dün sabah saatlerinde yıldırım düştü. Büyük bir gürültüyle düşen yıldırım, hastanenin bilgisayar sistemlerini devre dışı bıraktı. Bilgisayar sistemleri çalışmayınca hastaneye muayene olmak için başvuran hastalar, kayıt yapılamadığı için muayene olamadan evlerine geri dönmek zorunda kaldı. Hasta ve hasta yakınları, dün ve bugün hastane koridorlarında sistemin düzelmesini bekledi. Hastanede görevli bazı doktorların, hasta olmadığı için hastanenin çevresinde dolaşarak ve kantinlerde oturarak zaman geçirdiği gözlenirken, bazı hastaların ise koridorlarla boylu boyunca yatmaları dikkat çekti.

Hastalardan Refik Yaygın, 2 gündür hastanede beklediğini ancak bilgisayarların çalışmaması nedeniyle hasta kabul edilmediğini belirterek, ?Buraya gelen hastaların psikolojisi bozuluyor. Arızanın giderilmesini bekliyoruz? diyerek hastane yönetimine tepki gösterdi.

ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz, arızanın giderilmesi için hastane yönetiminin seferber olduğunu, Başhekim Dr. Mustafa Cömert'in konuyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber