Meclis 4 Ağustos'ta olağanüstü toplanıyor

Haber Giriş : 30 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, hızlandırılmış tren kazasını görüşmek üzere Meclis'i 4 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP'nin talebi üzerine gerçekleşen çağrı, bütün milletvekillerine ulaştırıldı. Meclis Genel Kurulu'nun çalışabilmesi için 184 milletvekilinin 4 Ağustos'ta salona gelmesi gerekiyor. Bu sebeple CHP, toplantı yeter sayısına ulaşmak için büyük gayret sarf ediyor. DYP ve bağımsız milletvekillerinden destek alan anamuhalefet, fire vermek istemiyor. CHP'li bütün vekiller Ankara'ya çağrılırken, bir süredir ABD'de bulunan Kemal Derviş'e de mesaj gönderildi: ?Olağanüstü toplantıya mutlaka katılman lazım.?

Parlamento'da 171 sandalyesi bulunan CHP'nin en az 13 milletvekilinin daha desteğine ihtiyacı var. DYP ve bağımsızlar Genel Kurul'a gelse bile 3 eksik kalıyor. Ayrıca, parti içindeki muhalif milletvekillleri sebebiyle CHP'nin fire verebileceği konuşuluyor. CHP yönetimi, yurtdışındaki milletvekillerini de arayarak ?toplantı günü Ankara'da olun' talimatı verdi.

?Ya kıyımı durdurun, ya da bizi de atın'

Bu arada, CHP'deki muhaliflerin oluşturduğu ?İktidara Yürüyüş Hareketi'ne mensup 5 milletvekili, partide ?kıyım operasyonu' yaşandığını savundu. 3 milletvekilinin ihraç istemiyle disipline gönderilmesini eleştiren muhalifler, ?Ya kıyımı durdurun, ya da bizi de atın? mesajı verdi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, disiplin işleminin siyasi bir karar olduğunu söyledi. Akalın, şöyle konuştu: ?Bu karar, özgürlükleri savunması gereken CHP'nin demokrasiye aykırı uygulamasıdır. Kıyım operasyonu derhal durdurulmalı. Aksi takdirde başından beri onlarla düşünce ve eylem birliği içinde bulunan bizlere de aynı işlemin uygulanmasını istiyoruz.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber