KESK yürüyüşçüleri Ankara'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'dan, ''İnsanca bir yaşam için toplu sözleşmeye yürüyoruz'' sloganıyla yola çıkan KESK Danışma Meclisi üyeleri Ankara'ya geldi.

Maltepe'de, konfederasyona bağlı Ankara Şubeler Platformu üyeleri tarafından karşılanan grup, buradan sloganlar eşliğinde Kızılay'a yürüdü.

Güvenpark yakınında oluşturulan platform önünde toplanan konfederasyon üyeleri, üzerinde ''Ücrette adalet istiyoruz'', ''Grev ve toplu sözleşme hakkını kullanacağız'', ''Sağlık ve sosyal güvenlikte yıkım istemiyoruz'', ''Kamusal yatırım, kadrolu istihdam'' yazılı döviz açan grup, çeşitli sloganlar attı.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı konuşmada, 27 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'dan ''insanca bir yaşam için toplu sözleşme'' sloganıyla yola çıktıklarını, ancak bu yürüyüşün aslında sendikalaşma çalışmalarıyla 20 yıl önce başladığını söyledi.

Geçen yıl, toplu sözleşme masasını terk ederken masadakilere, ''masalar sizin, iş yerleri ve sokaklar bizimdir'' dediklerini anımsatan Tombul, ''milyonlarca kamu emekçisinin gözü, kulağının görüşme masasında değil, sokaklara çıkan KESK'te olduğunu'' ifade etti.

Tombul, grev ve toplu sözleşme hakkı, en düşük kamu emekçisi maaşının bin 150 YTL olması, emekçiden yana bir bütçe yapılması ve kamudaki istihdam farklılıklarının giderilmesi için yollarda olduklarını vurgulayarak, bu talepleri, haklı ve meşru zeminlerde dile getirdiklerini belirtti.

Toplu görüşmelerde, kamu emekçilerinin haklarının ancak 15 günlük bir görüşmenin ardından ancak masaya getirebildiğini belirten Tombul, hükümetin zam teklifinin memnun edici olmadığını, ''buna rağmen masada 5 YTL'lik sendika aidatının 10 YTL'ye çıkarılmasıyla mutabakat sağlanacağını'' iddia etti.

Tombul, ''Milyonlarca kamu emekçisi enflasyona mahkum yüzdelik zamlar değil, insanca bir yaşam için toplu sözleşme yapmak istiyor'' dedi.

-ERYILMAZ'A İSTİFA ÇAĞRISI-

Bu arada Tombul, sendika üyelerini yürüyüşe davet eden bildirilerin belediyede dağıtılmasına izin vermediği gerekçesiyle Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı eleştirdi.

Tombul'un, ''Çankaya Belediyesinde sendikal faaliyetler dışarıdan getirilen çapulcular tarafından engelleniyor'' demesi üzerine gruptakiler, ''Eryılmaz istifa'' diye bağırdılar.

Daha sonra, tiyatro gösterisi ve mini konser düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber