Büyükanıt: Her hareketimize anlam yüklemeyin

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Ağustos resepsiyonuna ev sahipliği yapan Büyükanıt ?zirvede gerilim' iddialarını ?Her hareketimize anlam yüklemeyin' diye yanıtladı.

ABDULLAH Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine TSK mensuplarının ?Sayın Cumhurbaşkanı' hitabını kullanarak ve ?Cephe selamı vermeyerek' tepki gösterdiği iddialarına yanıt Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bahçesindeki resepsiyonda Büyükanıt basına, ?Her hareketimize bir anlam yüklemeyin. Devletin kurumları işlemek zorunda. İşlemeye devam ediyor' dedi. Büyükanıt, 30 Ağustos mesajının 27'sinde yayınlanmasının bir anlamı olmadığını da ifade etti.

TERÖRİSTİ MUHATAP ALMAM

BÜYÜKANIT'IN PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan ve Demokratik Toplum Partisi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajına da yansıyan, ?Türkiye'nin terör örgütüyle mücadele için Kuzey Irak'a düzenlediği operasyonlarda, sınır köylerine kimyasal silahla saldırdığı' yönündeki iddiaya tepkisi ise sert oldu: Bunların hepsi palavra. Bunlar terörist ve bir asker olarak teröristleri muhatap almam.

GÜL: HER ŞEY NORMAL

RESEPSİYONDA 40 dakika kalan Gül ise soruları ?Hepimiz, memleketin iyiliği, birliği, beraberliğini istiyoruz. İstikametimiz belli. Çağdaş medeniyetlere baktığınızda güçlü bir demokrasi, ekonomi ve tabii ki, güçlü Silahlı Kuvvetler var. Zaten fikirlerimi biliyorsunuz' diye yanıtladı. Gül, bir gazetecinin GATA'daki mezuniyet törenini hatırlatarak ?Her şey normale döndü mü?' sorusuna ?Her şey normal, evet' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki soğukluk da dün akşam sona erdi. Erdoğan, elini sıktığı Bahçeli'ye, ?Sayın Bahçeli, görüşelim. Söğüt'te güzel bir şekilde birlik ve beraberlik mesajları verelim' dedi. Bahçeli de Erdoğan'ın bu sözlerine ?Hay hay görüşelim' diye karşılık verdi.

SOHBETİN KEYFİ YÜZLERİNE YANSIDI

Devletin zirvesinde Zafer Bayramı kutlamaları ile ısınan hava gece KKK bahçesinde verilen resepsiyona da damgasını vurdu. Gül, Erdoğan ve Büyükanıt keyifle sohbet etti. Bir ara basının kuşatmasında kalan Başbakan Erdoğan'ı, ?Sayın Başbakanım sizi dinlendirmek istiyoruz' diyerek oturmaya davet eden Filiz Büyükanıt kurtardı.

Gül ile tokalaşan Baykal keyifliydi. Başbakan Erdoğan ise yanına giderek selamlaştığı MHP Lideri Bahçeli ?Söğüt'te görüşmek üzere' sözleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber