Bayan subayların doğum ve süt izinleri artırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2007 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliği?nde değişiklik yapan yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, bayan subaylara doğum yapmadan önce 8, doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilecek. Önceki düzenlemeye göre, doğum öncesi 3, doğum sonrası 6 olmak üzere toplam 9 hafta izin verilebiliyordu.

Çoğul gebelik halinde, doğum öncesi 8 haftalık izin süresine 2 hafta eklenecek.

Beklenen doğum tarihinden 8 hafta öncesinden, sağlık durumunun uygun olduğu doktor raporu ile belgelenen personel, isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar iş yerinde çalışabilecek. Bu durumda personelin isteği halinde doğum öncesinde çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresinin bitim tarihinden itibaren aylıklı izin süresine eklenecek.

Doğumun erken gerçekleşmesi nedeniyle personelin doğum öncesi 8 haftalık izninden kullanılamayan süreleri de doğum sonrası sürelere dahil edilecek. Önceki düzenlemede bu haklar yer almıyordu.

Doğum yapan personele, çocuklarını emzirmeleri için verilen izin süreleri de artırıldı. Buna göre, doğum tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci 6 ayda günde 1,5 buçuk saat süt izni verilecek. Önceki düzenlemede, ilk 6 ay için günde 1,5 saat süt izni öngörülüyor, ikinci 6 ay için öngörülmüyordu.

Yeni düzenlemeye göre, süt izninin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağına da personel karar verecek.

Düzenlemeyle, ayrıca doğum yapan personele aylıklı izinlerinin bitiminden itibaren istekleri üzerine verilen ücretsiz izin süresi de 3 aydan 6 aya çıkarıldı.

Bu haktan, en fazla 3 yaşında bir çocuğu evlat edinen bayan subaylar da yararlanabilecek.

Aylıksız izin süreleri mecburi hizmet süresinden sayılmayacak.

Bütün bu haklardan bayan astsubaylar da yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber