5 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 05 Eylül 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 5 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

-ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE İLK RESEPSİYON

-Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde kabul resmi düzenliyor. (Saat:11.30)

-Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk resmi daveti olan programa, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bakanlar, çok sayıda milletvekili, yüksek yargı organları üyeleri ve üst düzey burokratlar da katılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları ise Ankara dışında olmaları nedeniyle resepsiyona katılmayacak.

-Gül'ün kabulüne CHP katılmayacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı DTP ve DSP'li miletvekilleri kabülde bulunacak.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'teki resmi kabul öncesi TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'te ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN DOSYASI BAŞBAKANLIĞA GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, milletvekili sıfatı düşen Abdullah Gül'ün, ?kayıp trilyon? ile ilgili dosyası Meclis tarafından Başbakanlığa gönderilecek.

-60. HÜKÜMET İÇİN GÜVENOYLAMASI YAPILIYOR

-Recep tayyip Erdoğan başbakanlığında kurulan 60. hükümet için TBMM'de güvenoylaması yapılacak.(Saat:15.00)

-Güvenoylamasının ardından teşekkür konuşması yapacak olan Erdoğan, bakanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek. (Saat:17.00)

-Güvenoylamasından sonra TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girecek.

-İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI MİLİBAND ANKARA'DA

-İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband resmi ziyaret için Ankara'ya geliyor. Cumhurbaşkanı Gül tarafından saat 15.30'da, Başbakan Erdoğan tarafından da saat 17.45'te kabul edilecek olan Miliband'ın Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile de bir araya gelecek. Babacan ve Miliband, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:9.00/10.30)

-MUŞLULARDAN BAKAN ÇAĞLAYAN'A ZİYARET

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AKP Muş Milletvekilleri, Muş Valisi İbrahim Özçimen, Muş Belediye Başkanı Mecmettin Dede ve Muş'tan gelen esnaf ve işadamları heyetini kabul edecek. (Saat:10.00)

-ÖDP'Lİ URAS BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirecek. (Saat:14.00)

-?BATIK BANKA? KARA DELİĞİ HALA KAPANMADI

-Büyük bölümü 2001 krizi sonrası yürütülen ?bankacılık operasyonu? kapsamında el konulan batık bankaların borçlarının tasfiyesi için TMSF'ye ikrazen ihraç edilen özel tertip DİBS'lerden doğan Hazine alacağı, temmuz sonu itibariyle 81.1 milyar YTL'ye ulaştı. Bunun da 41.2 milyarını vadesi geçmiş alacaklar oluşturuyor.

-TMSF'nin yanı sıra verdiği garantiler kapsamında belediyeler, KİT'ler ve bazı şirketlerin borçlarına yönelik üstlenimleriyle birlikte Hazine'nin toplam alacağı 101.3 milyara ulaştı. Bu alacağın da 46.6 milyarının vadesi geçmiş durumda.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YARISI İKİ ÜLKE KAYNAKLI

-Ocak-temmuz döneminde Türkiye'nin dış ticaretinde verdiği 34.1 milyar dolarlık açığın 16.3 milyar doları, Rusya ve Çin'den kaynaklandı.

-TÜİK İKİNCİ ÇEYREĞE AİT YAPI İZİNLERİNİ AÇIKLIYOR

-TÜİK, yılın ikinci çeyreğinde belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatı ve yapı kullanım izinlerine ilişkin verileri açıklayacak. (Saat: 10.00)

-VATANDAŞ EN ÇOK TORPİLDEN ŞİKAYETÇİ

-Vatandaş, Kamu Etik Kurulu'na en çok eşitsizlik ve torpili şikayet etti. Bunları, görevi ihmal görevi kötüye kullanma ve ihalelerde usulsüzlük izledi. Şikayet sıralamasında yolsuzluğun ise alt sıralarda yer alması dikkat çekti.

-CPS GENEL MÜDÜRÜ TULU GÜMÜŞTEKİN: AB YOLUNDA TÜRKİYE'Yİ ZOR KAVŞAKLAR BEKLİYOR

-CPS Genel Müdürü Tulu Gümüştekin'e göre Seçim sürecinde yaşananlar ve 27 Nisan bildirisi nedeniyle AB Komisyonu'nun hazırlayacağı bu yılki Türkiye ilerleme raporunun olumlu çıkma ihtimali zayıf görünüyor. Gümüştekin "AB ilişkilerinde sonbahar ayları her zaman önemlidir. Limanların Güney Kıbrıs'a açılması konusu nedeniyle 2009'a kadar sonbaharlar Türkiye için sıkıntılı geçebilir" dedi.

-KESA GELECEK PLANLARINI AÇIKLIYOR

-Darty Türkiye Mağazalarının CEO'su ve Kesa Türkiye'nin ortağı Nedim Esgin, düzenleyeceği basın toplantısı ile şirketin Türkiye'deki ilk 9 ayını ve gelecek planlarına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 10.00)

-ERİCSON'DAN 3G İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Ericson Genel Müdürü Anders Linblad, İstanbul'da şirketin 3G teknolojisine ilişkin yakın dönem planları ve mobil iletişimde Türkiye'yi bekleyen yeniliklere ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

-SIVI ŞEKER TANITILIYOR

-Türkiye'nin ilk ve tek sıvı şekerini üreten Konya Şeker'in şeker damlası ürününün tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleştirilecek. (Saat:11.00)

-YARGITAY, VİRÜSLÜ E-MAİL GÖNDEREN KİŞİYE VERLİEN BERAATİ BOZDU

-Yargıtay 11. Ceza Dairesi, e-posta yoluyla virüs göndererek bilgisayar sistemine zarar veren kişi hakkında verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay, eksik inceleme ile sanığın beraatine karar veren mahkemenin kararını bozarken, 'Sanık, virüslü e posta göndererek bilgisayar sisteminin bozulmasına, iş ve zaman kaybına neden olmuştu" denildi. Yargıtay'ın bu kararının ardından virüslü e posta gönderenler hakkında 'bilgisayar sistemine zarar vermek' suçunu işlediği gerekçesiyle mahkumiyet kararları verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber