Mağaza açılışında dizüstü bilgisayar izdihamı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası elektronik mağazacılık zinciri Electro World, Türkiye'deki ilk mağazasını Bursa'da törenle açtı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde, 699 YTL'lik bilgisayarların satışında izdiham yaşandı.

Mağazanın Torunlar Şirketler Grubunun inşa ettiği KoruPark Alışveriş ve Eğlence Merkezindeki mağazanın açılış töreni için vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdular.

Olası bir izdiham yaşanmaması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de mağazanın girişinde güvenlik önlemi aldılar.

Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, Proje Direktörü Bruno Meyer ve DSGI Murahhas Azası Per Bjorgas'ın birlikte kurdele kesmelerinin ardından açılan mağazaya vatandaşlar akın ettiler. Özellikle açılış gününe özel olarak 699 YTL'den satılan 350 adet dizüstü bilgisayara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, mağaza içinde izdihama neden oldular.

Piyasa fiyatlarının altında satışa sunulan cep telefonu, fotoğraf makinesi, televizyon gibi elektronik eşyaların da büyük ilgi gördüğü mağazada, dizüstü bilgisayarların tümü 10 dakikada satıldı.

Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk tüketicisinin, ihtiyaç duyduğu en iyi ürüne, en kısa zamanda ve en iyi fiyatla sahip olmak istediğini söyledi.

Açılışta gördükleri yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduklarını anlatan Şahin, ?Bugün, henüz Türkiye için yeni sayılabilecek elektronik perakendecilik sektörü adına önemli bir gün. Elektro World'ün Türkiye'de faaliyet göstermeye başlamasının önemi, yalnızca Türkiye'de sektöre katılan yeni bir oyuncu olmasından kaynaklanmıyor. Elektro World sektörü yeniden tanımlama iddiasıyla geldi? dedi.

Elektro World'ün uyguladığı iş modelini, ?Türkiye'de ihtiyaç duyulan tüketici lehine rekabetin sağlam temeller üzerine oturtulmasına, yerli pazarın büyümesine ve istihdamın artmasına destek olmak? olarak tanımlayan Şahin, şöyle konuştu:

?Elektro World, ulusal liglerde değil şampiyonlar liginde mücadele etmeye alışmış bir marka. Electro World olarak bizi Türkiye'ye yatırım yapmaya yönelten temel motivasyon, Türkiye'de teknoloji ve elektronik ürün arzının yetersiz olduğunu düşünmemiz değil bu alanda tüketicinin tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, en iyi fırsatla karşılamak istediklerini tespit etmiş olmamızdır. Çünkü Türk tüketicisinin beklentileri ile Elektro World'un faaliyet gösterdiği diğer ülkelerdeki tüketicilerin beklentileri arasında bir fark bulunmuyor.?

Şahin, kendilerinin belki de en ayrıcalıklı misyonunun, tüketiciye en kaliteli ürünü en iyi fiyatla sunmak olduğunu da ifade ederek, mağazalarındaki ürünlerin kendi kategorilerindeki fiyat bandının en altında satışa sunulduğunu kaydetti.

?Türkiye'de başarılı olmak ve tüketicilere en iyi hizmeti sunmak için çalışacağız? diyen Şahin, Bursa'daki mağazanın ardından Konya, İstanbul, Ankara ve diğer büyük illerde mağazalar açmaya devam edeceklerini, yıl sonuna kadar en az 5 mağazayı faaliyete geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber