Vali Ala, 3 aday arasından seçildi

Haber Giriş : 08 Eylül 2007 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Dinçer'in milletvekili seçilmesiyle boşalan Başbakanlık Müsteşarlığı atanması beklenen Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın üç aday arasından seçildiği öğrenildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Müsteşarlık için Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Fahri Kasırga, Denizcilik Müsteşarı iken seçim döneminde Ulaştırma Bakanlığı yapan İsmet Yılmaz ve Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın isimleri önerildi. Yapılan değerlendirmede Ala'nın ön ismi önplana çıktı.

-ERKAN MUMCU DÖNEMİNDE PARLADI-

Devlet kademelerinde çeşitli görevlerde bulunan Efkan Ala'nın ismi ilk defa Isparta Valiliği için geçmişti. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu seçim bölgesi olan Isparta Valiliği için Ala'nın ismini önermişti. Ancak Ala, son dakikada yapılan düzenlemeyle 2002 yılında Batman Valisi olarak atanmıştı.

Ala'nın burada yaptığı çalışmalar ve bölge insanlarıyla kurduğu iletişim takdir toplamıştı. Ala, 2004 yılında da Diyarbakır Valiliğine atanmıştı.

-HERKESLE UZLAŞI İÇİNDE-

Ala'nın atanmasını değerlendiren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Başbakanlık yetkisi, "Ala, sol, sağ her kesimin üzerinde uzlaşma sağlayabileceği bir isimdir. Sadece konuşmayı değil, dinlemeyi bilen, iyi analiz yapan önemli biridir. En iyi seçim oldu. Dolu bir bürokrat. İşinin ehli ve kariyeri sağlam bir isim" değerlendirmesini yaptılar.

Diyarbakır Valiliği sırasında vatandaşla sıcak ilişkiler kuran Ala'nın, ?Vatandaş ile terörist ve teröriste destek verenleri ayırmayı biliriz, bunun adı yeni yönetim tekniklerini devreye sokmaktır. Diyarbakır için OHAL çözüm değil, rotamız AB'dir? sözleri ile dikkat çekmişti.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan 42 yaşındaki Efkan Ala, kaymakamlık, vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı'nda daire başkanlığı ve Turizm Bakanlığı'nda genel müdürlük görevlerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber