3 ay sonra görüntülü cep telefonu geliyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3G ihalesinde A lisansını 510 milyon dolarla kazanan Turkcell'den bir ilk daha: Görüntülü cep telefonu 3 ay sonra hizmetinizde

ÜÇÜNCÜ Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) kurulmasını öngören ihale sonuçlandı. İhaleye katılan tek firma olan Türkiye'nin lider GSM şirketi Turkcell, en geniş ve en yüksek frekans imkanı sağlayan A tipi lisansı, KDV hariç 321 milyon Euro bedelle kazandı. B, C ve D tipi lisansların ihalesi ise teklif olmadığından dolayı iptal edildi.

Telekomünikasyon Kurumu'nda gerçekleştirilen ihalede, A tipi lisans için tek katılımcı firma olan Turkcell, KDV hariç 311 milyon Euro teklif etti. Bu lisansın asgari değeri Telekomünikasyon Kurumu'nca 252 milyon Euro olarak belirlenmişti.

Komisyon Başkanı'nın artırım isteği üzerine, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tekliflerini 10 milyon Euro artırarak 321 milyon Euro'ya yükseltti. Komisyon Başkanı'nın yeni bir artırım teklifi üzerine Ciliv, artırdıkları 10 milyon Euro'nun ciddi bir rakam olduğunu, tekliflerinin KDV ile birlikte 510 milyon dolar tutarına yaklaştığını bu nedenle yeni bir artırımda bulunmayacaklarını ifade etti. Telekomünikasyon Kurulu'nun onayından sonra ihale kesinlik kazanacak.

3-6 ay sonra başlayabilir

İhaleye Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ile Turkcell'in diğer üst düzey yöneticileri de katıldı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ihaleye diğer operatörlerin ihaleye katılmamasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu yanıtlarken, ?Diğer firmalar hakkında bir yorum yapmak istemiyorum. Biz kendi işimize bakıyoruz. Yapacak çok işimiz var? dedi. Süreyya Ciliv, uygulamanın ne zaman başlayacağının sorulması üzerine, ihale sürecinin tamamlanması gerektiğini, onaylar verildikten sonra 3-6 ay arasında uygulamanın başlayabileceğini kaydetti.

Peşin ödenecek

İhale bedelinin nasıl ödeneceği sorusuna Ciliv, ödemenin peşin yapılacağını, bunun için kaynaklarının bulunduğunu söyledi.Ciliv, ihale bedeli 321 milyon Euro'nun KDV ile birlikte 510 milyon doların üzerinde bir rakama çıkacağını açıkladı.

Ciliv, Turkcell'in yılda en az 400 milyon dolar tutarında yatırım yaptığını, bunun artarak devam edeceğini kaydetti. Ciliv, bir başka soruyu yanıtlarken, ihalede Turkcell'in en geniş bant ve en yüksek frekansı kazandığını, bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Ciliv: Türkiye'ye yatırım yapıyoruz

TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türk toplumu ve Türkiye ekonomisinin geleceği için çok önemli olan 3. Nesil Telekomünikasyon İhalesi'nin mükemmel bir zamanlamayla gerçekleştirildiğini belirtti. İhaleyi kazanmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Ciliv, ?Turkcell'in aldığı bu lisans ile Türkiye'de yeni bir iletişim çağına girdik. 3. Nesil teknolojisi, Türkiye'deki mobil iletişimi 20 kat hızlandıracak ve ekonomik büyümenin önünü açacak? dedi.

Sabırsızlanıyoruz

Ciliv, Turkcell'in, bugüne kadar olduğu gibi yine Türkiye'yi yeni bir teknoloji ile tanıştırmanın öncülüğünü yapacağını, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydetti. Ciliv, ?3 senedir bu teknolojiyi vatandaşımıza, müşterilerimize sunmak için sabırsızlandık. Nihayet bu teknolojiyi sunma fırsatı elimize geçti? dedi. Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sisteminin iletişim dünyasında son 10 yılın en yeni teknolojisi olduğunu belirten Ciliv, Avrupa Birliğindeki bütün ülkelerin bu teknolojiyi kullandığını, Türk insanını da bu teknolojiden mahrum bırakmak istemediklerini anlattı.

Hizmet atağı

Bu teknoloji sayesinde Türkiye'nin dört bir yanından mobil ortamda sabit ya da hareket halindeyken kullanıcıların hızlı şekilde internete bağlanabileceğini kaydeden Ciliv, kullanıcıların artık cep telefonlarından görüntülü görüşme yapabileceklerini de ifade etti. Mobil TV gibi yeni uygulamaların da geleceğini belirten Ciliv, çok zengin yeni servislerin müşterilere sunulacağını dile getirdi. Ciliv, ?Biz Türkiye'ye yatırım yapıyoruz. Biz teknolojiye yatırım yapıyoruz ve bilgi çağında hiçbir eksiğimiz kalmasın istiyoruz. Bunu başardık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber